Jag har ett dilemma hemma. Tar jag fram och ska träna något med den ena hunden så blir den andra hunden galen. Känner ni igen det kanske… Ute brukar jag lösa det som så att jag platsar Tilda medans jag tränar Vira och sedan lägger jag Vira i bilen eller kopplar upp henne när jag ska träna med Tilda.

Igår bestämde jag mig för att träna båda och då speciellt Vira att ligga still på varsin Relaxa och komma när jag säger deras namn. Detta kommer ta lång tid för Vira eftersom hon gör absolut ingenting som hon inte drar nytta av och blir man sur på henne så är det min förlust eftersom hon nochar en tillsägning totalt. Inomhus har hon inga roligare alternativ så vi får köra det ett tag.

Jag lyckades iallafall ganska bra med första passet. Vira fattade snart att hon skulle studsa bort och lägga sig på sin hundbädd för att få någon belöning. Hon fattade till slut även att hon skulle ligga kvar trots tilda lungt gick upp och fick ett kommando och sedan skickade jag Tilda till sin plats. Duktig Vira. Eftersom jag sällan släpar med mig en bur till träningen så ser jag större motivering att få projekt Relaxa att funka, kanske kan göra en DVD och sälja sen smiley hehe. Jag ska försöka förbättra mig, blir det 3 hundar framöver så är det definitivt en sak som kan effektivisera träningen något 😉 En morot god nog.