Gryt
I morse tog jag och Vira en sväng till grytet. Hon tog alla gångar och hinderpassager utan problem, men skallade lite mindre än vanligt. Känns som om hon börjar tröttna lite på gallret och att hon inte kommer fram till grävlingen. Hon var framme skällde lite, bröt snabbt, sökte ny väg o.s.v. skällde kort på alla ställen, och när jag kallade ut henne så kom hon fint ut. Hon ställde sig mot staketet, pep ivrigt och vädrade något att jaga som inte satt bakom galler… borde ta anlagsprovet snart, men proven stämmer inte med mitt schema riktigt så det får bli som det blir..

Agility
På eftermiddagen tränade vi agility. Tilda verkligen avskyr svenska svängar. Testade varianten från Falklenberg. Tilda skäller när banan är dum, -att komma i full fart för att sedan svänga helt om och göra en tråkling tycker Tilda är fånigt banbyggeri och då skäller hon på domaren… fast det kan jag stå ut med, det som irriterar mig är svängen som blir.. den blir stor och yvig. Jag testade förbereda henne och då hade hon ändå gjort kombinationen, men den blev ändå stor. Jag testade att vara på båda sidor för att se om det ena eller det andra var bättre, men lika illa. Sen testade jag till och med att trycka hennes väg som jag egentligen är emot, men inte hjälpte det… hon måste hoppa rakt fram, bli förbannad och sedan motvilligt göra den stora svängen och komma tillbaka. På tävling så måste jag dessutom tänka på hennes rivningar och eftersom hon kan vri sig i luften när hon vill så kan man inte styra henne när hon hoppar, hon har en väldigt sen låspunkt. Nu innehåller vanligtvis inte internationella domares banor såna här död-svängar, det räcker att hon kommer i en liten vinkel så blir det betydligt bättre, “no suprises” som Tilda brukar säga. Blog Image

Efter övningen med Tilda fick Vira köra lite slalom, sen byggde jag ihop en liten bana i två varianter och tog
tid.

Variant 1:Blog ImageDen första varianten så hade jag en dödvinkel mellan 2 o 3 i full fart, för jag måste väl träna det med Tilda hur tråkiga jag än tycker att dom är. Sen släpp till slalom som Tilda tog självständigt och bra. Men jag måste tänka
tvärtom med Vira. Tilda måste jag låta släppa om hon ska jobba
självständigt till slalom, medans Vira släpper som en gummisnodd till fel hinder om
jag låter henne göra det… hon tog lätt nian baklänges när jag var lite nonchalant en runda. Jag ville även träna F.B. efter slalom och det fungerade fint på båda tjejerna. Viras utsvävning på denna banan kom i slutet, jag hade svårt att få det tajt och fint 11-13, kanske jag lät henne flyta för mycket, kanske jag var slö och inte jobbade ordentligt. I vilket fall körde de banan på ca: samma tid på sina höjder.

Variant 2:
Blog ImageDen andra varianten var Vira en halv sekund segare på, det beror på att denna slalomingången är mycket värre för henne. Hon är stelare i kroppen och har inte lärt sig tricket att runda pinnen riktigt bra i så här brant vinkel. Vi ska träna mer på det. Hon går gärna in i andra porten, så jag satte en numerskylt ivägen, då gick det bra. Skulle haft ingångstränare (båge) till Vira på detta, kanske ska fixa ett snöre och spänna upp. Så hon slipper tänka, bara lära kroppen att runda porten bra.

Vi avslutade med en kort motivationsbana, sen gick vi en härlig promenad i skogen och fastnade i på ett karlhygge, det blev bra träning för mig och Tilda som kömpade oss fram, medans Vira bara flyter ovanpå alla pinnar på nåt vis.. vet itne riktigt hur hon gör, men hon är ju lättast i gänget.