Igår hade jag den äran att döma Marks agilityklubbs första inofficiella tävling. Den ägde rum på strömma jordbruksgymnasie, i deras ridhus, Sätila. Som domare blev jag fantastiskt väl bemött och servad. Tydligt schema, egna sockerfria underbara bakverk och en jättesmaskig vegetarisk soppa till lunch. De tävlande kunde också avnjuta en väl arrangerad tävling med hembakta mästerverk i fiket. GODASTE FIKAT någonsin hörde jag någon av sockerätarna säga. Det var många nyare ekipage på plats så jag hade försökt att rita banorna därefter.

En reflektion som jag gjorde var männens nya intåg i agilityvärlden. Det är ju ingen nyhet att det inte är så många män som springer agility. INte tillräckligt matcho kanske. Snurra runt och göra framförbyten som en balettdansare… Men nu har männens väg in kommit . Istället för att svänga runt och fjanta så kan man helt coolt kasta hunden bakom ryggen…. springa som en mittfältare och göra en glidtackling med armen så att hunden byter sida… Ja procentuellt sett så var det flertalet av de manliga deltagarna som gjorde mycket blindbyten helt enkelt.

Det såldes lite out-n-out hundartiklar och hundhalsband på tävlingen. Värmetäckena var mycket uppskattade och smarta hundkoppel tog det slut med en gång.

Idag har vi tränat och gått långpromenad. Colin vilar på sin hundbädd
Jag undrar föresten hur det går för Eva-Marie och Ozelots projekt på sin hundbädd från out-n-out hundartiklar…??? LIte bilder från dagen finns att hitta i colins album. Jag skrev helt fel datum dock.. önsketönkande att det var augusti…

Fick frågan om viltspårschampion idagl. EFter att ha dubbelkollat Championatbestämmelserna så konstaterade vi att fakta stämde… en BorderCollie kan inte bli viltspårschampion idagsläget. Men papilloner kan, så det finns det ett gäng, och kanske snart ännu fler 😉 🙂