Idag var sista gången för kursen. Tack allesamman för en toppen höstomgång 🙂 Seriöst när det bjuds på diatbeteskaka, mackor o kaffe. 🙂 Vi ska träna på pilates bollen så vi blir koordinerade till nästa sommar.

Colins fält
Jag har kommit ett steg vidare med dom springande kontaktfälten. Jag fick inte upp riktigt det tempo jag ville med godisskålen. Jag har sprungit med och då har det varit bättre tryck. Sen har jag lagt leksak bakom skålen som han fått efter han ätit godiset när det varit riktigt bra. Jag testade att kasta bollen, fast jag behöll godiset för att fokusera framåt, men efter några gånger, som han nästan dessutom fick en boll i bakhuvudet, så blev det att han sneglade bakåt efter bollen. Men i går så stog jag vid belöningen med en kamptrasa i handen, och jäklar vilken tempoökning det blev. 🙂 Och av någon anledningen blev fältet klockrent emellanåt. 🙂 Jag har en ny väldigt tydlig målbild hur det ska se ut. 🙂 Idag testade jag, efter att ha stått några gånger, att lägga trasan, för att sedan springa dit och tempot var lika högt 🙂 Det är även alldeles ypperligt redskap att variera belöningen på beroende på hur bra beteende han ger mig :):). Det går lite upp och ner men just nu är vi inne i en positiv fas.

Meningen med Cirkelträning
Jag har inte helt förstått konceptet med den överdrivna cirkelträningen innan man går på hinder. Jag har gjort lite cirkelträning för att han inte ska hoppa upp på mig när jag använder kamptrassan. Och igår gick det upp för mig att det var ju det som Cirkelträningen i huvudsak är till för… att din BC inte ska bita dig i handen när du tränar med en kamptrasa i handen ;);). Som terrierägare så skulle jag aldrig få för mig att börja träna min 6 valp mellan hinderstöd med kamptrasa i handen. Ja över huvudtaget så är det ofta inte lika lätt att få en 6 månaders terrier att släppa trasan. Men allt går ju träna på 😉 Men nu har jag ju en vallhund också… som man inte vill ska flyta väg… Jag jobbar ju mycket med innersvängar och hinderstöd och givetvis vill jag att hunden följer kroppen. Tog mig en funderare när man är i behov av att hunden sitter i handen på en och svänger när det inte finns några hinder. Jag menar när man vill att de ska svänga supertajt med förarens kropp när den inte ska runt hinderstöd? hmm jo jag kan väl hitta några slags liknande situationer, men samtidigt har jag sprungit med en vallhund som var så cirkeltränad att jag var nästan tvungen att flicka iväg den för att den skulle släppa mig och gå på hinder. Det var en speciell upplevelse. Inte ens när jag började luta kroppen på ett bakombyte började den söka hinder, den satt kvar i cirkeln/handen… Kanske hade jag vant mig om jag sprungit mycket med hunden, kanske hade jag uppskattat det… hmm men jag kände spontant inte att det var något beteende att eftersträva. Allting måste ju ha jämnvikt. I vilket fall så har min krukträning. (Krukorna är numer utbytt mot två hinderstöd) lagt en bra grund för colins förståelse att han ska runt hinderstöden. (Fast jag har en kamptrasa i handen) Nja det funkar inte alltid, men vi har ju bara kört 4 pass. Och jag försöker att göra det ganska enkelt.

Vägde Killen idag. 14.8 kg.
Säger mig inte så mycket, men han blir nog varken pygmé eller jätte iallafall. 🙂

Reflexväst
Har gjort en ny reflex-väst för out-n-out hundartiklar som blev riktigt fin. Den är konstruerad så man kan ha sele under. Man kan även sätta fast den på out-n-out hundselar ifall man vill att den ska vara där. Jag ska ta bilder och kanske lite film på den. Kommer att finnas till försäljning på tävlingen den 17:de oktober som marks agilityklubb ska ha.