Någon frågade mig idag om min träning med Colin. Jag har några enkla saker som jag har en plan för, sen får resten vara kul och komma naturligt allteftersom vi har lust och, eller behov av. Givetvis tränar vi annat än plankan och blomkrukor, men eftersom jag själv kräks av folk som tävlar att lära sina valpar så mycket olika saker som det bara går innan dom är känsmogna, så lägger jag mest upp det som är relaterat till agility och kanske kan vara av intresse för andra. Det ska inte vara någon tävling att ha en valp, man ska njuta och ha roligt. Alla valpar utvecklas olika i olika takt. Alla har olika behov. Utvecklingen får ha sin gång. Behoven varieras och kommer forma sig allteftersom. Häromdagen fick jag t.ex. behovet då Colin rev ner blomkrukorna i fönstret när jag gick ut i trädgården med Tilda att påbörja platsliggning medan jag tränar med någon annan hund, så då började vi så smått med det. Tänk vad tråkigt om alla stöps ur samma plan. Ne att stressa varandra att vara bror duktig i hundträningen och med valparna gynnar vare sig valparna eller förarna. För er som har dåligt samvete för att valparna inte vill tokkampa i en leksak vid 2 månaders ålder eller kan 10 trix vid 4 månader eller över huvud taget inte tycker det är roligt att samarbeta vid 5 månader. TA det lungt, loppet är inte kört jag lovar. Det allra viktigaste i träningen mot framtida framgångar är att lära sig ha roligt ihop med sin hund, lära känna varandra så kommer ni lista ut hur ni arbetar tillsammans förr eller senare. Och givetvis så är alltid MIN valp den mest fantastiska.

Idag har vi varit i Tidaholm och sprungit, Jag o Tilda fipplade småsaker i båda loppen, men nu är hindersäkerheten tillbaka, jag börjar få lite koll på small-höjden och det kändes att det var en vm4a jag sprang med mellan misstagen :):):) Tulo gjorde en bra insats i sitt hopp3-lopp, Vira en mindre bra insats med fälten i agility3. Colin var med och fick leka med Hippe som släpade honom i kinden efter marken, men han var mestadels ganska nöjd, en snäll och tålig kille som tycker om sin hippie-bus-kompis.

Resten av familjen:
Sonen Sven nollade och kom fyra med SM-pinne 🙂 Grattsi!!! Felix hade offrat sina induviduella lopp för lagets skull och åkte till partille. Och Tetra var mest funktionär.