Många har valpar nu, många frågar mig om valpsaker, vad jag gör för agilitysaker. Jag avskyr hetsen endel har att valparna ska lära sig avancerade saker så tidigt som möjligt. Men jag vill lägga en bra grund för framtida träning och jobbar med att valpen ska lära sig att det är kul att jobba med mig och med olika belöningar. Allt är förutsättningslöst och nästan helt utan kommandon. Endel motoriskt utvecklande övningar blir det också. Jag formar allteftersom en plan vilka steg som jag kommer ta. Svängar, fält och hoppteknik är det jag kommer börja med. Första hoppet är t.e.x. många månader bort. Tills dess behöver vi kunna sitta still och jobba mot belöning. Så här kommer ett litet utdrag ur första springa mot matskål-passet. Han ska ha full fart mot godiset, för det behöver vi till fälten sen också.
<!–
WriteFlash('’);
//–>