Ja så längesen var det… Sist Tilda tävlade var Nordiska och sist Vira tävlade var Rättvik. Så det kändes faktiskt ganska konstig innan första loppen. Tilda skulle dessutom springa sin första small-lopp-klass. Jon var snäll och åkte med för att underlätta bilresan. Tilda hade hamnat i mediumklassen på startlistorna. Så går det när man hämtar ekipagen från gamla tävlingar. Så hon fick starta sist. Det var en toppen arrangerad tävling.

Vira var först ut. Hon var pigg men flög balansen. Jag lät henne nog gå lite för självständigt, jag var långt efter och balansen var placerad mot sargen, så hon hoppade.

Tildas debut small
Jag gjorde ett test med ett bakombyte till balansen som blev ett tvärstopp varpå jag nästan snubblade på henne men fick upp henne på balansen i sista sekunden. Jag var lite ur fas hela loppet efter det. Men det känns verkligen skönt för henne att få hoppa sin riktiga höjd. Vi vann klassen.

Vira var ganska pigg i hopploppet. När jag hade sprungit halva banan så ville jag nog väldigt gärna att banan bara skulle fortsätta i fullfart vidare och sprang fel, men jag kom på mig i sista sekund, varpå Vira tvärstannade och vände. Förutom att vi förlorade enheldel tid på min tabbe så nollade vi loppet. Vira kom ändå 3a 🙂 . Jag tyckte hon sprang på ganska hyfsat. Hon verkar iallafall vara över löp-epoken.

Samma lopp med Tilda: Jag sprang och njöt av agility när det är som roligast. Jag kom i håg banan på samma ställe som jag tappade vira, men istället var jag nonchalant och tappade Tida bakom ryggen, trots att jag visste var vi skulle ;). Men det var nog lika bra det.

Trött och nöjd så åkte vi hemmåt. Tja inte helt nöjd för målet var egentligen att Vira skulle nolla sitt agilitylopp. Men vi tar det en annan gång, och SM får vi ta nästa år. Vilken lyx att få chaufför hem mitt i natten 🙂