Eftersom Jons föräldrar har sommarhus utanför Arendal så tog jag i somras svängen förbi Tromøya semesterö för att spana in var Viking agility Week skulle gå 2009. Ja lite agility måste man ju tänka på när man är på semester. Det var ett jättefint ställe. Jag tänkte att det blir väldigt mycket pengar i norska startavgifter och inte kan man få cert engång. Nu har jag varit inne på hemsidan och sett att det är nästan sverige-priser som gäller 🙂 På anmälningsavgifterna alltså… 100 NOK för första loppet och sedan 50 NOK för resterande lopp. 3 lopp om dagen varav 1 inofficiellt. 6 dagar. Sista dagen kan man även ta ett stort cert i agilityklass. (Hoppchampion finns ju inte i Norge) Så det blir nog iallafall några lopp för egen del då det inte verkar krocka med några svenska evenemang som jag funderar på.

Några bilder tagna strax bredvid tävlingsplatsen.

Länk till Viking Agility Week www.vaw09.net >>

För er som aldrig tävlat i Norge kommer lite info angående pinnar:

I Norge får hundar tävla från ett års ålder. Norska
pinnar går inte att kombinera med Svenska pinnar. Man kan klassa upp
sig i Norge men måste då ta alla 3 pinnarna i Norge. I Norge är
uppklassningen frivillig, det vill säga att man kan välja att vara kvar
i en klass om man inte anser sig redo att gå upp.

Klass 1 pinnar (Alla med mindre än 5,99 fel får pinnar) 3 pinnar krävs.

Klass 2 pinnar(Alla med 0 fel får pinnar) 3 pinnar krävs.