Resan mot bättre tider och bättre lopp är lång. Svängarna ska vara så snäva som möjligt i så hög hastighet som möjligt. På lägret tränade vi och filmade svängar. Jag filmade även Tilda i 2 svängar för att kunna göra ett exempel på hur mycket tid det finns att jobba med. Man skulle nog kunna säga att jag gjorde svängar likt den första en bit tillbaka i tiden. Det händer givetvis fortfarande när man är slarvig eller tappar greppet. Med en långsprungen hund som Tulo är det ännu viktigare med svängarna om vi överhuvud taget ska komma runt. Kan tillägga att han flög rakt fram till nästa hinder i denna kombination när jag inte jobbade svängen.

Nu är det kanske lite halare på konstgräset, men ofta är det fuktigt i gräset. Filmen på slutresultatet är synkad när hunden kommer in i bild så att man ska få med tiden man förlorar på arbetet med den tajta svängen före hindret i jämförelsen. Och tiden är inte tagen i slowmotion 😉 Hunden kommer från en tunnel, och 2 hopphinder, så den har hög fart vid hindret som kameran står.
Kolla filmen >>