(För tidigare avsnitt vänligen klicka B.W.project bland kategorierna ner till höger)

Efter VM i slovenien 2010 blev fci tvingade att ta ställning till en drastisk regeländring i klasserna som gick ut på fart. VM slutade i ett stort mörker för hemma arrangörerna i dubbelbemärkelse. Under agilityns sista individuella lopp så skadades 3 Slovenska hundar drastiskt. Balansen stog i en raksträcka på slutet likt mediumklassen i Helsingfors 2008 och de slovenska Large-hundarna Bi, Ba, Bu fick upp en så våldsam fart att de efter balansen studsade upp på däcket, slog en volt och kraschade vidare in i filmkameran som hängde i taket. Allt agilitytävlande runt om i Världen som gick ut på fart blev tvångspausat hela fyra månader i väntan på en utredning. Utredningen resulterade i den nya 5-sekunders regeln. En del protesterade högljutt och tyckte den var bakåtsträvande. Men faktum var att FCI slog igenom regeln och med elektronisk nedräkning så var hunden fr.o.m. Februari 2011 tvungen att stå 5 sekunder på balansens kontaktfält. Dom som var allra gladast över den nya regeln var PQ-analytikerna som såg sin chans att få hela 5 sekunder på sig att analysera och hinna positionera sig vid rätt hinderstöd. PQ-analytikerna hade tagit fram ett helt nytt teknologiskt träningshjälpmedel. Nya hinderparker köptes in, handtilverkade av hoods från Longsight-Manchester. Idén till de nya träningshinderparken kom från de elektroniska kontaktfälten. Hindrena pep när man var på rätt ställe. Man kunde nu hålla kurser och lära sig agility helt utan hund. Först ritade man in sin bana i datorn, placerade sedan ut hindrena enligt banan på det rutade 30*40 meter konstgräset som kom med hindrena. Med Wifi-system så aktiverades banan. Nu var det bara att sätta på sig sin Motion-väst och trycka på “OK”. Sedan gäller det att enligt datorns uträknade bana sprnga så rätt som möjligt. Systemet håller reda på vilken riktning man har kropp, armar och var man är. Varje gång man ska vara vid en viss position så blinkar det på mattan var man ska vara samtidigt som ett ljud låter. Så man vet Exakt hur fel eller rätt man är. Hundarna undrar ni då… Jo dom tränas inomhus i ett stort garage med hjälp av en robot som kör oändliga dubbelboxkombinationer. När en förare är redo så går man och skaffar en hund. Det enda som kan kännas lite inhumant är att man inte får välja namn p åhunden själv, utan varje hund tränas med ett specifikt namn ihop med nummer. (T.ex. R2D2) för att man inte ska blanda ihop eller lätt kunna stjäla hundar från varandra.