Så här ser Tildas tävlingsbok ut. Tilda var över 2 år på dagen när jag sprang den första tävlingen med henne. Vid inmätningen med 2 domare så blev hon small. (Därav krysset i small) Men när jag blev besviken eftersom jag hade tränat på medium, så sa domaren: -Vill du springa Medium? Varpå jag nickade. Domaren sa: -Ställ upp henne igen så mäter vi en gång till, det är ingen som klagar över en för liten hund i Medium. Sagt och gjort och den andra domaren kryssade bort smallkrysset och satte ett kryss i medium. Så får man inte göra. Om man bortser från att man inte ska låta föraren välja storlek så får man inte heller ändra resultatet av en slutmätning utan att ansöka från SBK.
——————————
Blog Image—————————–
Endel sa åt mig att begära ommätning med en gång, men jag har ändå sett det som en utmaning att springa medium, men nu när Tilda börjar bli äldre så beslutade jag mig för att göra omätning för att skona hennes kropp. Man kan nämligen EN gång under hundens karriär ansöka om ommätning. Man skickar in papper till SBK som utser en ansvarig domare vid lämplig tävling som i sin tur utser 2 medhjälpare (eftersom 3 stycken domare ska mäta hunden). Nils Lindqvist var ansvarig för mätningen på MyDog idag och utan några tveksamheter så mätte 3 domare Tilda till small. Så nu ska hon äntligen på äldre dar få springa sin riktiga klass. Kan ju bli intressant att se hur hon hävdar sig. För stora vs. små hundar har olika för och nackdelar i de olika klasserna. Det känns lite konstigt och på ett sätt motigt att lämna de gamla konkurrenterna, men jag tycker att Tilda verkligen har gjort sig förtjänt av lite lägre hopphöjd.