Nu har julen passerat. Julgranen har redan börjat barra eftersom jag glömde fylla på med vatten. Som vanligt så var vi med på julhoppet i ulricehamn. Fast iår var det bara jag och Tulo som åkte eftersom Vira löpte och jag har lovat Tilda att hon ska slippa samtliga ridhustävlingar i år. Mest för att jag tycker dom förstör kontaktfälten på balansen för henne och i detta fallet skulle det ju vara klass 1 banor cirka. Så jag och Tulo åkte iväg, för julhoppet är ju tradition. Jag hämtade Tulo och han fick sitt nya hundhalsband alá klick som jag specialgjorde dagen innan, för mamma använder halvstryp på honom till vardags, men jag föredrar sele eller klickhalsband vid tävling. Det skulle bli intressant att se hur kontaktfälten börjar se ut när jag bara springer. Dom är ju ganska bra på träning nu. Ibland kan han ha lite svårare när jag går på vänster sida, bevis på att jag råkat träna höger sida mer. Det började med hopplopp och han fick fria tyglar att köra själv. Men hopp-hopp-tunnel-hopp, utan något väsen från mig gjorde honom lite väl självständig så när jag slutligen skulle ta tag i honom för att svänga mot slalom så hade han redan bestämt sig för ett annat hopphinder. Han var väldigt rolig att springa med iallafall. Lagom start med hopplopp innan det stora testet.

Det var 2 hopphinder innan balansen och sedan skulle de iväg till en tunnel längre fram. Eftersom domaren stod ivägen så fick jag springa utanför domaren och jag tyckte det såg konstigt ut när Tulo inte gick ända ner utan stod en bit upp och vred sig trots att jag var så långt fram. När jag ropade “kör” så stod han kvar… hmm jag vände mig helt om och insåg att i det skumma ridhuset så hade han förväxlat mig med domaren och stod och väntade på kommando från domaren snett bakifrån, därav den konstiga positionen också. Jag fick ropa “tulo” varpå han vände sig och sedan kunde han få sitt kommando. Vilken duktig kille ändå :). När det var dags för a-hindret så gjorde han det faktiskt fint, men stannade inte och väntade som jag vill eftersom det var hans svåra sida. Så vi tog om a-hindret. Tror inte det hjälpte honom, men gungan gjorde han klockrent iallafall, det var den lätta sidan. Så på ridhusträningen igår så körde vi a-hindret och gungan på den “svåra” sidan. Det känns som kontaktfälten börjar falla på plats nu även på tävling. 🙂 Zimba var där och vann smallklassen och även i medium hörde jag att det var 2 fluffiga som hade de bästa tiderna, i Large vet jag faktiskt inte, det var inte så många där i Large. Som tur var så fick även de diskade julgodis plus att jag fick jojos julgodis som duktigt nollade båda sina debutlopp :). Det var godare godis iår än förra året så jag smaskade på vägen hem.

På vägen hem körde jag även inom och hälsade på lilla underbara Komeda som anlänt i Stuvered. Det höll på att bli mörkt, men jag hann få någon bild som jag lagt i hennes galleri på hemsidan.