Blog Image
Det gick inte lägga upp en bild i kommentarerna så jag gör ett nytt inlägg. För att hänga mned behöver ni läsa Analysera systemet inlägget (och mest Mijas och fannys kommentarer)

ojoj, dumt att skriva såna här inlägg, man behöver tänka så mycket..
Ska försöka formulera frågan nästa gånge Mija 😉 Frågan var väl egentligen ja vad brottet mot systemet var.

Först vill jag för tredje gången poängtera att jag ritade FB på fel
ställe. Jag vill aldrig ge hunden längre väg för att jag står mitt i
banan och dricker kaffe 😉 Jag har gjort en ny skiss. Och jag anser att PQ inte hamnar så där illa om man tajmar rätt. Men man går dock på andra sidan om hindret.

Serpentin: Jag tror att jag själv har svårt att se det som en
serpentin eftersom jag inte ser det logiskt att göra ett framförbyte i
det hörnet. Jag är inte bekväm med tanken att ens teoretiskt sätta ett
framförbyte i hörnet. I detta fallet kommer hunden
rakt på 6. Hunden måste transporteras för att se nästa hinder innan
man kan göra FB eller Armbyte. Hade hunden kommit mer vinklad så att hörnet blev enklare så hade jag köpt det mer får då hade man inte behövt jobba 6an eller hörnet något nämnvärt och hade kunnat ligga före hunden på ett mer naturligt sätt.

5-6-7 som en serpenting… själv skulle
jag nog ifrågasätta om hunden ser ett logiskt serpentinmönster med ett
slalom som första hinder i serpentinen. Jag skulle i detta fallet då
se 6-7-8 mer som en serpentin. Men då måste man dessutom lägga på ett bakombyte för att
slutföra serpentinen, så det blir ju inte helt korrekt kanske.

Serpentinpositionen: Enligt mina egna konklusions så ser hunden serpentinpositionen främst genom att fötterna pekar mer framåt och hållningen är lite annorlunda än när man gör ett framförbyte. Så hunden känner igen serpentinen ganska snart på kroppen. (Inte för att den ser att man i teorin kan göra 2 FB, även om teorin är en bra grund för oss förare 😉 Eftersom ett framförbyte är på gång i situationen så ser jag inte själv någon risk att förstöra serpentiner eftersom min rörelse är annorlunda vi FB.

Hörn – Vilket som går snabbast i hörn beror ju på var hunden
kommer ifrån och var hunden ska. I greggs exempel när han gör FB ovanför hörn så kommer hunden i en naturlig linje, (som jag kommenterade ovan) Jag förutsätter dessutom alltid att man inte hamnar i vägen för hunden som gregg gjorde i sitt exempel på videon om jag inte minns fel. Hunden fick ta ett extra steg för att komma runt greggan, kanske han borde gå en koordinationskurs hos Jenny. Hade varit en intressant kurs att skåda 😉 hehe…

Jag fick själv göra FB inuti boxen på greggkursen för 2 år sen, (på andra sidan hindret). Men då skulle hunden neråt efter hörnet.
Blog Image