Min dröm om de fina premierhindrena från VM som jag trodde de skulle använda förblev en dröm blott i hamar. Inga norge-nationalistiska rödvitblåa vackra trähinder. smiley Därav en helt annan story än tänkt….

Tilda har aldrig en enda gång reagerat på ett konstigt hinder eller att hon ramlat, sladdat och slått sig på diverse sätt. Men på dagen innan NM 2008 så hände något. Men vad hände egentligen i slalom, jag har funderat och kommit fram till en teori.Men problemet först.

4:e hindret, 4:e porten eller nåt i första loppet på lördagen så halkade hon ordentligt, gick långsammare och sedan ur slalom och ville inte gå klart. Jag försökte, men hon var helt ointrsserad, låtsades inte se slalomet, fick henne att gå några pinnar i taget men inte hela. Jag fattade ingenting och gick av helt depremerad och besviken. Trodde någon hade pissat på slalom och att hon landat på det när hon halkade eller något. För stunden enda logiska förklaringen.

Inväntade nästa lopp som var agilityklass. Slalom var hinder nr 18 så det var bara att köra och se. Loppet gick bra, hon gick in fint i slalomet, gick 4 portar, hoppade över ett gäng för att sedan ta de sista 2 portarna. Jag lät henne gå imål. Usch och ve. Nu åker jag hem. NM i morgon och Tilda går inte i norrmännens slalom. Ska vi ringa någon reserv och fråga om de vill komma kanske… Nils var toppen och fixade så vi fick köra slalomet efter tävlingen lite granna på träningsytan. Och då gick hon hela utan problem flera gånger från båda hållen. Skönt, då var problemet löst. Vi har ju dessutom träning 10 minuter innan nordiska i morgon. Så i hyfsat mod men besviken att jag inte kunnat genrepa som tänkt gick jag och la mig den kvällen.

På våra 10 minuters träning så kastade vi oss på slalom och det var inga som helst problem. Hon susade igenom åt båda hållen med hinder före och efter. Kontaktfälten kändes bra och hon tog gungan som var lite av det segare slaget. Hon gick snabbt och bra på den något hala mattan. Weee detta blir kul trots allt.

Tilda gick jättefint i första hopploppet. Så var det dags för slalom… 4a eller nåt portar i slalom sedan gick hon ur. suck vad besviken jag blev. Jag jobbade ändå stenhårt för att få henne igenom och tog 2 portar åt gången typ. Har aldrig gjort detta tidigare men hade full koll på alla pinnar. Efter slalom rejsade vi vidare och hon gick jättefint reserande del av banan. Jag var besviken när jag gick imål. Vilken stöttepelare i laget som inte kommer igenom slalom. De andra 3 hade gått runt med bara 5 fel så vi hade ändå en chans till medalj.

Jag gick en promenad. Insåg att nästa lopp inte skulle gå bättre. Men beslutade mig iallafall att kämpa mitt bästa. En diskad i laget innan det var min tur, så jag visste att jag var tvungen att ta mig runt. Körde på fint, satte fälten, sen var det dags för slalom. 4-5 portar och så gick hon ur. Jag jobbade och tråcklade och vi tog oss igenom. Sen sprang jag på in i mål. Min envishet ledde i allafall till en bronsmedalj för laget 🙂 Så något hade man trots allt tillfört. Men det klart att det var tråkigt.

Min teori efter endel tankeverksamhet:

Slalomet hade “fötter” på bottenplattan som efter ca 4 portar stod på samma sida som hunden sprang på, normalt ska de sitta på den sidan som hunden inte springer på. Fötterna eller bottenplattan bryr hon sig nog inte om att den är fel, hon är van vid konstiga variationer, men på banvandringen på söndagen så noterade jag att de hade tejpat slalom med isoleringstejp. Den enda logiska förklaringen jag kan finna är att hon på lördagens första lopp halkade ordentligt på tejpen och slog sig, att hon halkade och hoppade till berättade flera för mig. När vi sedan tränade efter tävlingen så var ingen tejp på plats och därför inga bekymmer, och när vi tränade på söndag morgon så var ju inte slalom fastsatt, ingen tejp, inga bekymmer. Första loppet på NM så var tejpen tillbaka och därav bekymmer.

Tråkigt att det ska hända just på en sån tillställning. Egentligen ska det väl inte kunna hända kan man tycka.

Men jag får glädjas åt de svenska framgångarna och se vidare framåt. Det var verkligen kul att Annika Mojanis som var ett hinder från att vinnaSM fick sin revansch och vann NM i medium. Att klubbkompisen Elin o Zimba vann var givetvis också superkul. 🙂 SM-tjejerna slår till. GRATTIS GRATTIS HEJA SVERIGE!!! smileysmileysmileyI Large placerade sig Jörgen med Zac som bästa svensk och fick därmed biljetten till Crufts stort grattis och Lycka till!

Tack alla lagkompisar för en trevlig helg! Nu laddar vi vidare!

UR FCI:S REGLEMENTE:

Obstacles may under no circumstances be unsafe for the dogs and must
comply with the following specifications and
be in accordance with the enclosed drawings
:

Blog Image
Slalomet i Norge såg ungefär ut så här:
Blog ImageAlla dom röda sitter på fel sida.