Summa i Rättvik så gick helgen bra. Anledningen till min ditresa var i första hand att laget skulle försöka ta sin sista sm-pinne. När Tilda skulle ut i första hopplagklassen så hade de tre första lagmedlemmarna redan nollat sina lopp så vi körde på. Hon har aldrig sprungit i Körhallen innan så han sladdade i svängen och rev, men det kändes bra att köra henne. Utan Tildas resultat så blev det ingen seger, men en andra placering och SM för Fyra tassar!!! :):)

Arrangemanget och hallen var toppen att vara i. Alldeles lagom många deltagare så man hade god plats för parkering och burar et.c.

Tilda kändes väldigt bra att springa med. Första agilityloppet nollade vi. Balansen kunde gått litre snabbare, hon är segare i ridhus än annars på nerfarten. Trots det så var hon bara 2 tiondelar efter Troja och ytterligare någon (minns inte exakt) efter Mascot. Så jag blev positivt överraskad efter loppet. I hopploppet som var sist, fjärde loppet med lagklasserna så tjuvstartade hon som hon ofta gör när hon börjar bli trött i huvudet. Jag lät henne köra varpå hon fick en riktigt ful sväng vid fyran eftersom jag hamnade långt efter. Sen satsade jag på fel hinder och missade nästan ett byte, kom ur fas och var så att säga ett steg efter Tilda hela loppet. Jag trodde det skulle räcka till en 10-15:de placering, men till min förvåning så kom hon 3:a 🙂 efter Nikki och Medusa som låg på samma sekund om jag inte minns fel.
Söndagens hopplopp så blev jag irriterad när jag gjorde en dålig innersväng, varpå irritationen satte sig i benen och jag sprang iväg som en tok. När Tilda kom ur tunneln var jag långt borta. Hon flöt ut långt mot säcken och sedan när hon letade efter mig hamnade ett hopp framför henne som hon totalforcerade för jag var så långt bort. Jag återtog loppet trots rivningen och körde vidare. Fick till sista sekvensen bra förutom att hon trasslade in sig i säcken. Så summa blev det en krash (rivning) och en tid 2 sekunder efter troja som vann. I agilityloppet så nosade hon runt innan start, jag började bli trött och lät henne göra det, vilket resulterade i noll-kontakt när vi skulle starta. Svaj hit och svaj dit fick mig att ge upp så vi diskade oss. Banorna var överlag ganska fantasilösa klass 2-banor.

Vira var jätterolig att springa med hela helgen. Hon hade bra grundtempo. Jag pressade henne i hopploppen och fick ett antal vägringar. Men vad gör det när målet närmar sig 🙂 Kan ju inte låta bli att undra om det är sista tidens träning som satt spår eller om hon helt enkelt diggade underlaget.

Helgens största händelse var när Tildas son Sven med förare Marianne lyckades nolla agilityklassen och hamna på en fjärdeplacering. Vilken innebar CERTIFIKAT !!!! smileysmileysmileySUPER GRATTIS! WEEEEEEEEEE!!!

Trött och stolt Sven med sitt första agility Cert 🙂
Blog ImageTerrierbilen ska åka hem igen:
Blog ImageGoodgirls flying circus var med och sprang lag på lördagen. Både tetra och tulo var nog inte vana vi underlaget och rev endel. Men de kom iallafall runt i hoppklassen 🙂 Jag skulle ta tetras tid som var den snabbaste i klassen med Tulo och drog därför på mig en vägran när jag skulle tajta bakombytet och fick honom att gå innan hindret. Med Vira hann jag inte med ett byte efter tunneln som planerat. Kul var det iallafall. Och farliga på banorna som lag kan dom nog bli om ett år eller 2 😉

Det var en snabb-rapport, nu måste jag åka.