Fick frågan om Kroatisk vallhund. Jag kollade lite och den heter egentligen Hrvatski Ovcar.
Det finns 3 stycken registrerade i Svenska kennelregistret (Ingen med svenskt regnr).
Slog upp den i all världens hundraser som jag vann på MyDog.
Mankhöjd: 40-50cm

Påminner exteriört mycket om den ungerska vallhunden Mudi. Den Kroatiska Vall/Herdehunden förekommer främst i området vid ungerska gränsen. Man anser att raserna är mycket gamla, men det finns inte mycket nedtecknat om bakgrunden.

Ras-standard hos FCI >>
(Ingen svensk rasklubb eller rasstandard finns att tillgå hos SKK)

Här är en länk till Gera som var med på VM. Tyvärr hittade jag inte Agilityloppet som visar kontaktfältet, men jag vet att Fredrika filmade det, så kanske jag får lov att lägga upp det framöver nån gång när jag fått filmerna 😉 http://www.youtube.com/watch?v=WwJ9Mjlpb40

Jag har även fått filmerna av Fredrika (tusen tack) och lagt upp Tildas lopp på min hemsida under hennes VM-sida 2008 för er som är intresserade (Klicka på bilden på första sidan.