Tilda fick vila i helgen. Hon haltade lite i veckan, hon var bra framåt fredag så jag var i valet eftersom vi hade laglopp, men eftersom hon varit seg så fick hon vara hemma. Så istället åkte jag iväg med syskonen. Jag tror det var på tiden att Vira inte fick komma i andra hand. Med mer fokus på Vira så gjorde hon en superbra helg.

Det började med Good Girls flying circus som skulle springa lagklass. Det var en ganska svår lagklass bana. Vira kom in fel i slalom (vägran) och totalkraschade oxern men kom imål. Elin sprang med Tulo, men banan var för svår för Tulo och Tetra, men de gjorde ändå bra insatser.

Sen var det dags för Viras agilitylopp, inte många hade klarat idealtiden som var relativt snäv, så det var bara att springa och hoppas på det bästa. Vi gjorde lite ful-svängar innan slalom, där det inte helt blev som planerat, sen blev hon osäker efter balansen och vände sig om för att få bekräftelse att springa. Jag trodde aldrig vi hade klarat idealtiden när jag kom imål, men det visade sig att hon hade sprungit bra mellan våra missar och vi gick in och slutade på en andra placering av 82 startande trots missarna smiley. Vilken duktig tjej… Hon fick därmed sitt första cert i agilityklass. smileyBlog Image
I hopploppet så stirrade hon fast på en geting innan start, så vi diskade oss. Jag fick loss henne ändå och hon sprang resten imål bra.

Good Girls flying circus hoppklass insats började med Vira. Hon var härlig att springa med och för varje port i slalom gick det bara fortare, jag tappade bort banan efter en tunnel och förlorade lite tid, men fann mig igen och fortsatte imål med noll fel, och godkänd tid trots missen. Tulo och Tetra Hittade på egna bus 12 timmar efter det första lagloppet så var de väl ganska trötta.

söndagens agilitylopp så var Vira bara helt kanon. Det var absolut roligaste loppet i helgen. Hon var verkligen snabb, vi diskade oss efter balansen eftersom man hade behövt gå förbi hunden för att peta ut dom till kommande hinder, men jag hann inte det så hon tog det baklänges, men vi sprang vidare och hon rejsade som ett litet troll… jag hann inte med det jag hade gått på banvandringen, så det fick bli en nödlösning efter slalom, men jag var helt lyrisk när jag kom imål för det var sååå kul att springa med henne när hon var sån. I hopploppet som var bra mycket senare så gjorde vi en rejäl miss i starten då jag gick på fel sida än planerat en tunnel i startposition. Jag stog och funderade om jag skulle byta sida, men ville inte strula med henne så hon fick starta ändå. Vi svängde omkring och sedan kom vi igång. Trots missen och även en utflytning i slutet där hon stagnerade lite så kom vi 3:a av 89 starter. Jens och Silla gjorde ett superlopp och vann klassen med 2 sekunder, grattis!!

Tulo gjorde varierande insatser, med något fel i varje klass. Missade slalom 2 gånger, jag tappade honom på upploppet en gång och i sista ag1 så rev han tredje hindret så då blev resten slirvslarv.

Felix gjorde ett fint hopplopp i 2:an och gick snart 2 år gammal upp i klass 3 hopp!!!! smileysmileyGRATTTIIISSS!!! Nu är det bara att börja plocka agilitypinnar också 😉

Grattis även till resesällskapet Gina o Loke som gjorde ett fint agilitylopp och tog sin första pinne !!!!

Annas Oslagbara
Jag skrattade gott när jag kollade i startlistan och fick syn på annas oslagbara. Birgit, Lena, Tina och Lillian som gick kurs i våras har bildat ett lag. Först skulle dom heta Annas obildbara, men då inte alla var eniga i den pessimistiska inställningen så fick det bli Annas oslagbara. Mycket bättre inställning. Dom var verkligen superduktiga och jag var en hängiven supporter.