Först vill jag tacka för alla gratulationer till landslagegsplatsen 🙂

Nu har jag varit i Norge en sväng och badat sen Karlstad. Tog lite bilder på badhundarna, Vira älskar att bada, speciellt när det plaskar, hon är som en 5-åring som är besatt av vatten när hon sätter igång. Lite bilder kommer sen.

Summering av Karlstad så minns jag knappt några andra lopp än uttagningarna. Med facit i hand så var det ganska bortkastat att köra de andra loppen. Den som gjorde bäst ifrån sig var nog Tulo. Jag sprang med honom de 2 första dagarna och han börjar bli väldigt följsam och bra. Han hade problem med slalomet på agilitybanan, det var lite rangligt så han studsade ur. Hoppslalomet var bättre. Vi nollade inte, men det känns att han är på rätt spår. Elin Wannberg sprang med honom de 2 uttagningsdagarna så han skulle få en ärlig chans, eftersom jag hade huvudet på annat. De gjorde mycket fina prestationer och hade ett fint samarbete.

Vira
som inte har tränat på länge hade svårt med kontaktfälten, ska försöka ta tag i det igen. Generellt så var jag så upptagen med att försöka få henne att gå fort efter svackan hon har haft så jag slarvade mycket, antagligen därför fälten blev som de blev. Sista hopploppet bestämde jag mig att hålla i henne och hon gjorde ett bra lopp med bra tid trots att jag säkrade både före och efter slalom med extra svängar och att hon flöt ifrån mig. Det var verkligen kul att känna att hon var på gång igen. smiley

Jag och Tilda gjorde några bra insatser, det var som sagt svårt att hålla fokus när man hade uttagningsloppen framför sig. Jag gjorde ganska mycket slarvfel, men det jag är mest upprörd över är slarvfelet i uttagningsloppet. Vi hade 2 hopp och 1 agilitylopp kvar i uttagningen. Jag hade full koll på första hopploppet, Tilda var som vanligt när jag är koncentrerad på det viset super att springa med, men för första gången på en uttagningstävling så slarvade jag…. och gick för tidigt i en kombination… så Tilda missförstod mig och fick både rivning och vägran på den missen. Jag var efteråt riktigt upprörd över att ha lämnat ödet öppet på det viset i ett viktigt lopp. Jag skulle ha mina fyra resultat på uttagningen även om det såg ut som om jag var klar ändå, så då var det bara en chans kvar, för agilitylopp behövdes inte. Jag visste att tiden inte spelade någon som helst roll, så på det andra uttagningsloppet på söndagen körde jag istället en feg-tråk-nolla. Men det var skönt att veta att jag kunde sätta den enda nollan för helgen när det verkligen gällde. I agilityloppet som vi inte behövde nolla så halkade hon mellan 2 hinder och rev en ribba. Nåt vatten blir det nog inte på vm iallafall. Det gjorde henne upprörd och antagligen mer fäst på mig, så när vi skulle ta slalom som var vår värsta ingång, eller utgång.. hur man ser det hehe.. .(får tilda syn på mig efter att ha rundat första porten så kan hon bli upprörd.) Men det fanns ingen chans att göra bakombyte till slalom som det stod. Hade det gällt mer så hade jag nog gjort ett framförbyte.

Nu har Tilda vilat från agility och ska vila lite till, vi jobbar på fysiken just nu, sen ska vi fila på tekniken och jobba på våra svaga sidor fram till VM, så får vi se hur det blir. Hoppas bara att hon får vara frisk .

Landslagsledningen har nu gjort sitt, uttagningarna är helt klara och Tilda springer både Individuellt och Lag på både VM och NM.

Här hittar ni laguppställningarna >>>