En kort sammanfattning från kanonsabotören. Jag vet inte om det var vädret, men jag hade extremt svårt att koncentrera mig. Målet med Tilda för helgen var 2 hoppnollor. Eftersom koncentrationen inte infann sig så körde jag lungt och avvaktande istället för att köra snabbt o rent, som kräver endel av mig. Vi lyckades ta våra 2 hoppnollor, men loppen var inget att skryta med. 2:a i ena efter Nikki och 4:a i det andra med en rejäl fulesnurr i en klass 1-nivåbana. I agilityn så har jag varit lite för snäll med balansen det senaste, så Tilda tog sig små friheter, varpå jag tog av henne av banan.

Vira var segare än vanligt. Enligt hormonschemat så är det skendräktighetstid och kanske kan man skylla på det. Den ena hoppbanan som bara var att springa, borde vara en bana där Vira i vanliga fall skulle kunna vara med och slåss med bra tider, men hon var för långt efter. Det positiva var att utvecklingen går framåt på våra kontaktfält.

Tulo gjorde kanonlopp i båda hopp2-klasserna, men på lördagen hoppade han över sista pinnen i slalom och på söndagen så rev han en ribba. För honom är det nästan svårare när det är låga hinder. Även i agilityn på lördagen gick han ur sista pinnen i slalom. Sista agilityloppet på söndagen gick typ 5 på eftermiddagen. Härligt schema att köra hopp 2 klockan 9:00 och agility 1 klockan 17:00 smiley. Kul om man inte har någon klass 3 hund däremellan… Tulo var rätt trött på söndag eftermiddag och banan var väldigt svår för honom, så det blev bara pankaka.

Sven och Felix nollade båda hopp 2, varpå Sven gick upp i klass 3. Grattis!!

Dyra smörgåsar.
Jag gjorde mig inte speciellt populär hos fikatanterna i Åtvidaberg. Jag är nämligen en storfikare på tävlingar och köper gärna 2 mackor i
fiket till hyfsat pris för att uppmuntra fikaförsäljning istället för
att ta med mig egna. Och på egna tävlingar så är policyn att det är roligare om folk fikar mer och man tjänar mindre per grej.

Så, när jag ville ha en basic ostmacka och såg att alla torra frallor med diverse djurpålägg kostade 20,- så var jag tvungen att tycka att det var dyrt. Varpå jag fick svaret “-Ja det kostar att ha tävlingar”. Just DET var ett argument jag inte kunde svälja och gå därifrån med, så jag rättade damen och sa att man TJÄNAR pengar på att ha tävlingar. Då började hon rada upp domararvode och planhyra… Jag förklarade för henne att jag köper inte det där, men det klart om man tror att folk köper såna smörgåsar för 20,- så kan man tjäna ännu mer pengar. Sen köpte jag en kaffe och gick därifrån. På vägen till mitt tält blev jag inbjuden på fika i Camaras tält som hade släkt-support och mängder och fika. Så jag fick mumsa i mig en smaskens ägg-macka.. och den var helt gratis 🙂 Hade dock gärna betalat 20,- för en SÅ god macka.

Annars var själva tävlingen, om man bortser från schemat (Klass 2, 3, 1) mycket välgenomfört.

Eller egentligen ska man skriva enligt motivationsprincipen. Att tävlingen var mycket väl genomförd och hade schemat varit lite annorlunda så hade den varit ÄNNU bättre. Man ska ju t.ex. aldrig använda MEN, då kommer mottagaren bara ihåg det som man säger efter men 😉

Semester o träningsläger
Nu har Vira semester i Lysekil och Tulo är på träningsläger. Idag körde han lite kontaktfält på förmiddagen och sedan tränade vi med halvbrorsan och Sigge på kvällen. Förutom en ban-kombination så tränade vi tajta svängar. Till vår fasa så märkte vi att getingarna har byggt på i vårt a-hinder. Detta måste ju åtgärdas…