Sumering av helgens tävlingar:

I fredags var det tävling i göteborg. Först ut var klass 1.

Tulo
blev otålig på a-hindret och hoppade så han ramlade bakom benen på mig och det blev fel tunnelingång 4e hindret. Det är bara att träna mer kontaktfält. Han är ju hyfsad på träning, men på tävling sitter dom inte. Det blev slalomstrul och jag var orolig att det skulle bli slalomstrul även i hoppklassen så jag fegade och gick på hans bättre sida. Loppet gick bra och slalom satt som det skulle, men han råkade riva när jag skulle gardera slutet. Här är Tulos hopplopp >>

Syster Tetra sprang sitt första officiella lopp och till Marias stora förvåning kom de nästan halva banan :). Se vad lik mamsi man kan vara på banan >>

Felix gjorde ett fint lopp, nollade och vann samma klass i medium smileyTyvärr blev inte det loppet filmat.

Vira började med klass 2 ag. Vi skulle ta sista pinnen. Ett samlat lopp och nolla med andra placering. Så nu är Vira i klass 3 ag också. 🙂 Här är det loppet >>

Bror Sven med Marianne nollade samma lopp och hamnade på en fjärde placering, även han med pinne, Svens första agilitypinne i 2:an smiley Se Svens lopp >>
Viras hopplopp gick bra, och hon sprang på bra, men jag slarvade när jag skulle peta henne runt ett hinder varpå hon tog det från fel håll.

I Hopp 3 med Tilda skulle jag testa att pressa henne i slalom och gå ifrån henne åt vänster för att få till en snygg tråkling längre fram. Men det misslyckades och hon gick ur sista porten, sen blev det som det blev. I agility började det med en rivning fjärde hindret och då blev jag loj när jag körde så hon rev ett eller 2 hinder till, vet inte om det var jag eller ribborna, för ribborna var enligt min åsikt på gränsen till godkända. Glänsande silvriga i solen, med en liten klen tejpremsa utspriden.

Till vänster: Fredagens tveksamma glänsande ribbor med tejpremsa. Till höger råådalens finfina rödvita.
Blog ImageElin och Sigge gjorde ett fint agilitylopp och tog ett CERT!!!! GRATTIS!!!!
Blog ImageRåådalen började med hopp 3 för Vira. Dumma mig ändrade min plan mitt i banan och då gick det som det brukar, inte bra.. Hon kom in andra porten i slalom. Tilda sprang samma bana. Gjorde ett hyfsat lopp, men Tilda var ganska seg, vilket gjorde mig nonchalant på slutet och hon rev ett hinder. Agility gick även det segt men hyfsat, förutom en rivning. arghh… När Tilda sent på eftermiddagen i solen sprang laglopp som hon nollade och till min förvåning var piggare än vad hon varit på morgonen kom jag på att det kanske var gårdagens simning som satt i kroppen på henne tidigare. Det blev nog ett ganska hårt pass i vattnet för Tilda. Hon sprang i 15cm vatten och simmade ganska mycket.

Vira sprang sin första agilityklass 3 som hon nollade, fast farten blev inge vidare med alla kontaktfält, vi måste träna mer på dem. Hon kom iallafall 6a. 1 tiondel ifrån cert.

Sven gjorde en nolla i agility 2, vann och tog sin andra pinne smiley Grattis!!!

Goodgirls flying circus
Först ut var Vira, hon var pigg och sprang på bra, nolla med hyfsad tid. Sen var det Tetra, hon vinglade lite, men Maria kämpade och de kom runt lagloppet med lite snurrar men bara 5 fel!!! Tetras första kompletta runda smiley. Sen var det upp till killarna. Men tyvär så överskattade jag Tulo och tabbade mig, och Marianne gjorde en miss med Sven, så inget resultat. Men det närmar sig.. förra gången kom ju bara ett ekipage runt 🙂

Sist ut för dagen var Felix. Han var lite segare än vanlig, men dom satte ytterligare en nolla i hopp!!! Vilket team Ida och Felix är!!! Tredje segern på 4a starter i hopp1!!!! Så nästa gång blir det hopp 2!!! GRattttisss!! Här är det loppet >>

Blog Image