smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Resan som jag har haft ångest för länge är slutligen över. Tanken att åka bil ända upp till Sundsvall har tagit emot. Men eftersom det var landslagsuttagning så var det bara att bita
ihop och åka. Med facit i hand så gick själva resan ganska bra. Jag hämtade Elin på fredag förmiddag och sedan åkte vi vidare för att plocka upp Eva-Marie och rovdjuren. Sedan var de 3 Borås-aspiranterna på väg.

Vi hade bokat en lägenhet som visade sig ligga endast knappt 10 minuter från Nordichallen.

Lördag
På Lördagen satte tävlingen igång med en vanlig agilityklass som gav möjlighet att få springa ett lopp och känna på mattan. Vi fipplade i slalom, men som uppvärmningslopp så spelade ju det ingen roll, Tilda kändes verkligen kanon och det var huvudsaken. Jag var mycket nöjd med uppvärmningen, nu låg resten i mina händer. När banan bygdes om till den första uttagningsklassen (agility) så började koncentrationen, vad som än skulle ske, så skulle det inte vara för att jag slarvade eller missade något.

Agility Uttagningslopp 1
Det var svårt att få det riktigt flytigt i början, banan var byggd så, så det var väl ingen som fick riktigt flyt där, men vi körde vidare och gjorde ett bra lopp. Tildas ordentliga stopp ända nere på balansen gjorde att hon kom lite drygt en tiondel efter snabba Mascot och Max som bara hade en hundradel skillnad sins emellan. En nolla med tredje placering var en helt ok start på uttagningarna. 🙂 🙂 Jag ångrade inte stoppet, för jag visste att det måste jag ha för att vara stabil.

Hopp
Uttagningslopp 2
Här var det många tunnlar och jag ville verkligen supergarderade varenda tunnel. En vändning i tunnel skulle bara inte ske på uttagningen så det gjorde det inte :). Jag förstår mig inte på S-tunnlar, det enda som sker är ju att hunden blir förvånad och föraren får vänta så man inte kommer för långt fram. Vi gjorde ett bra och koncentrerat lopp utan några större konstigheter (förutom att jag överdrev tunnlarna själv 😉 Men det var det värt, för vi vann klassen. Och vilken start på uttagningen… smiley

Elin satte en fin nolla i agility small som gav en tredje placering. På vägen till lägenheten shoppade jag smörgåstårta på coop, men jag blev ganska besviken när laxtårtan visade sig innehålla även leverpastej och skinka. Jag smakade ändå på den, men som tur var hade jag köpt en paj för att gardera mig att bli mätt.

Vi tittade lite på melodifestivalen innan det var sängdags, och den visade sig innehålla ett faktiskt riktigt bra bidrag. Det var givetvis det franska 😉

Ny dag och upp strax innan 6:00 eftersom small hade sin banvandring 7:00

Agility Uttagningslopp 3
Tröttheten började dra sig på. Jag fick verkligen ta i för att hålla uppe koncentrationen på morgonen. När jag skulle gå igenom banan i huvudet innan start avbröt tröttheten mig halvvägs hela tiden, jag fick slå mig själv på kinden några gånger för att verkligen skärpa så att hela banan satt i huvudet… och det gjorde den. Ett bra nollat lopp till 🙂 På denna banan hade jag dessutom användning för mina ordentliga stop på balansen eftersom man hade fördel a att kunna gå förbi hunden och positionera sig till tunneln. Många fick fel på balansen då dom pressade lite för att de hade brådis. Så det blev ytterligare en seger smiley Ett Internationellt cert blev det dessutom på köpet eftersom det var Internationell agilityklass.

I och med dessa tre loppen så la sig Tilda på

smiley1a plats i landslagsuttagningen. smiley

Här är alla listorna >>

Max och Mascot gjorde också väldigt bra prestationer i helgen. Zimba gjorde ytterligare en fin nolla och Eva-Marie klämde till med en fin nolla på söndagen! Grattis!

De resterande 3 loppen körs i Karlstad i sommar. Man får räkna bort ett ag och ett hopplopp 🙂

Efter uttagningen var det ytterligare 2 lopp kvar. Jag började bli rejält trött, men känslan satt kvar och jag ville göra ett bra lopp till, så jag tog i och körde vidare. Gjorde ett till toppen lopp och vann Agilityloppet, fjärde bra nollan på raken 🙂

Det var bara att köra vidare, sista hopploppet för helgen och hur det än gick så kunde det inte få mig att må varken bättre eller sämre, ni kanske förstår vad jag menar ;). Jag gjorde en ansats att hålla loppet i huvudet, men hade svårt att hålla samma koll när jag sprang varpå jag gjorde en Anna slarv och fick med henne bredvid ett hinder, jag jobbade om det och körde loppet klart in i mål.

Vilken hund ! Tilda var helt fantastisk hela helgen.

Tack alla för pepping och uppmuntran, tack för trevligt sällskap och en toppen tävling. Jag vet inte om jag hinner vila upp min hjärna till Karlstad, det är ju redan i juli 😉 Väldans trött kommer jag nu lägga mig i soffan och ta en lugn måndagkväll.