Good Girls Flying Circus gjorde skäl för sitt namn vid deras första tävling i Hässleholm. Vira först ut, gjorde en lugn och fin nolla. Sen skulle Tetra springa sitt livs första lopp. Förvånad att hon blev lössläppt på denna tillställning så satte hon igång att kämpa, och Maria kämpade. Det gick lite hit och dit och man kunde se att den lille kardborrehunden brås på sin mor både i fart och distanshandling 😉 En disk med andra ord. Sven var 3a ut. Han klarade halva banan galant, men kom till en sväng där han fick syn på syster Vira utanför planen som stog och mumsade på ett rådjursben, full galopp över planen till Vira. Marianne lyckades ropa tillbaka honom, men på tillbakavägen hoppade han 2 hinder. Tulo klarade sig ganska långt, men jag tappade honom in i en tunnel, så det blev bara ett resultat i laget, men roligt hade dom.
Blog ImageVira hade skadat foten och haltade så hon fick inte tävla mer. Idag så haltade hon inte mer, men fick varken springa hopp 3 eller öppen ag. Jag sparde henne till ag 2 eftersom det är så ont om klass 2 tävlingar. Jag höll stenhårt i henne för jag ville ha en pinne. Det blev ryckigt vid kontaktfälten för det var längesen vi sprang agility och jag vet inte var jag har henne än när det gäller kontaktfält. I viket fall så nollade vi och Vira lyckades ta sin andra pinne i agility. Det var hennes första agility2-lopp sen Karlstad i somras. Tävlingsledaren trodde jag hade lämnat fel bok när det stod cert, cert ovanför på hopp i tävlingsboken.

Tilda var riktigt bra att springa med. På lördagen gjorde vi ett bra agility lopp, bortsett att hon drog rejält mot gungan i starten och förlorade lite tid så fick vi till riktigt bra vägar, och hon höll benen på rätt plats. Så Tilda vann klassen smiley. Sen var det Öppen hopp, hon skällde konstigt nog i slalom, men förutom det så gick det fint och vi vann även det loppet smiley. I hopp 3 så hade jag gått fel banvandring. Jag kom dessutom sent till starten. Det blev en disk. Lördagens agilitylopp gjorde jag en klassisk anna-slarv och inte visade ordentligt in i säcken, lite retligt, allt annat (det svåra) gick toppen och hon kändes bra. Hopp 3 så fick vi en fulesnurr vid slalom, domarn dömde 5 fel först, men tog bort det, vilket jag inte såg och sprang som om loppet var kört, mycket klantigt att inte jobba som vanligt. Agility öppen, gick vi ut sist som ledare i cupen. Vi höll bra i det ända till slutet, då jag hamnade för nära ett hinder som hon skulle runda och tvingade fram en rivning, varpå jag snubblade till och fick även en vägran på tunneln. Summa så var jag iallafall väldigt nöjd med Tilda efter att ha tyckt i veckan att hon varit lite slö och disträ.

Sven och Marianne gjorde bra ifrån sig på alla sina lopp. Lite otur med rivningar i hopp. Dom nollade dock öppen ag smiley. Birgit som också åkte med oss gjorde 2 fina hopplopp.

Tulos dotter Agnes var på utställning i Hässleholm på söndagen och kom fröbi efteråt. Hon fick hp och blev BIR valp på utställningen smiley. Agnes var en fin liten tjej, ganska lik papsi.
Blog ImageBlog Image