Idag var det Marias stora dag. Spänningen var olidlig skulle hon klara att bli tävlingsledare ;). Jag hade fått äran att döma tillställningen. När jag tittade ut i morse så SNÖADE det ute. Men jag begav mig iväg i samåk med Marianne och Gina. Marianne behöver nog dricka lite mer rödvin eftersom det är bra mot demens-sjukdomar… Hon hade nämligen glömt sätta i sätet i bilen, så stackars Gina fick sitta på golvet i bilen. Tävlingen blev framflyttad en timme. Men vad gjorde väl det när jag och Gina som var där för att examinera Maria fick ett eget tält med softstolar, Pumptermos kaffe, dricka, smörgås och kaffegott. Så hej alla domare, ska ni välja klubb att döma så välj Partille smiley. Maria behövde 75 starter för att bli godkänd, med mycket bortfall på grund av vädret så klarade hon sig på gränsen tror det hamnade på 85 ca i slutändan. 85 starter på 3 klasser, alldeles lagom att döma. .

Jag kollade av banorna som de satt upp enligt mina skisser dagen innan, sen rullades det snöklot för att få bort det värsta av snön. Hundarna hade inga problem att springa, men det var lite halt för förarna.

Agility: Det var många som gjorde framförbyte efter korta tunneln som dom inte helt hann med. Precis vad vi gick igenom på kursen i torsdags. “Att göra framförbyten på rätt ställen”. De flesta som gjorde detta, oavsett fart fick nämligen extra sväng efter tunneln eftersom föraren inte hann upp att vara på plats när hunden kom ur tunneln. Kanske ville de ha insida till banantunneln. Man såg glädjande att många tränar kontaktfält ordentligt.

Blog Image
Efter agilityklassen var det prisutdelning, då serverades jag
vegetarisk lasagne, mums… vilket ställe… När hoppklasserna körde
igång så var i princip all snö borta väck.

Första hoppklassen nedan (bekymra er inte över släpet, jag justerade så ingången hamnade bra utan skadorisk.) Jag tyckte dom flesta gjorde bra insatser här. Det var endel som igen gjorde framförbyte med extra sväng ovanför korta tunneln och kom ivägen för hundarna eftersom dom inte hann med att komma dit i tid, istället för att göra bytet efter tunneln. Men det var ju endel av min plan när jag ritade banan ;). De som inte vågade sig på ett byte efter korta tunneln andra gången hamnade med bakombyte till säcken och fick lite småstrul till tunneln eftersom hundarna drog sig innåt och inte var helt säkra vart de skulle.
Blog ImageHopp 2: Även denna klarade många galant. Det svåraste på den andra hoppbanan (nedan) för förarna var hindret efter säcken. Speciellt de snabbare hundarna flöt gärna förbi hindret då förarna hade fullt upp med att fortsätta i samma riktning för att hinna till korta tunneln.

Blog Image
Tack alla för en supertrevlig dag 🙂 Och grattis till Mia som numer kan titulera sig Tävlingsledare!

Och vad gäller domarsservice… så har jag lite nya referenser att leva upp till inför min tävlingsledarinsats i augusti. smiley Får hoppas att inte Jens och Nils läser inlägget 😉