Jag fick frågan vad nedanstående är för skor.

Svar: Det är Trailskor, toppen träningsskor för agility 🙂

Skor har alltid varit en fråga inom agilityn. Endel kör med fotbollsskor, endel med gräshockeyskor, orienteringsskor, joggingskor. Själv har jag införskaffat hockeyskor, men dom modellerna som jag har (2 olika varianter av Dita) är i likhet med fotbollsskor inte det skönaste att gå omkring i en hel dag, dom dyrare är dock ganska stabila på planen. Hockeyskor är speciellt designade för hockey på konstgräs.

Jag har vänt på många skor för att kolla sulorna. Innan var det “iprincip” omöjligt att hitta joggingskor som hade bra sulor för agility (Förutom dom mintgröna som Eva-Marie hittade). Men sedan den nya kategorin “Trail-skor” kommit på marknaden så har utbudet blivit betydligt bättre. smiley

Trailskor är en stabilare joggingsko och har bättre grepp på sulan. Sulorna varierar lite, men man kan hitta riktigt bra mönster om man letar. Dom är sköna att gå omkring i. Nackdelen med joggingskor kan ju vara att de snabbare blir blöta, men det går köpa trailskor i gore-tex.

Här har jag köpt Dita, 100 dollar är i dagsläget ca 600,-.
http://www.fieldhockeyworld.com/acatalog/Senior_Footwear.html

Trailskor kan man hitta i de flesta välsorterade sportbutiker.