I torsdags var E-M i stan och vi körde ett pass med vovvarna i ridhuset. Hörn och test av blindlinjen, som jag numer kallar den efter att ha fått hem greggs video igår och lärt mig att den har ett namn… Blind Cross Bodyline. Jag har tränat enheldel på den i sommar bl.a. i hörn. Eftersom Tilda har blivit riktigt duktig att acceptera när jag håller ut henne med armen (istället för att bli förbannad), så fick jag utnyttja detta i ridhuset för att hörnen skulle funka, hon gräver nämligen ner sig i sanden ganska bra och behöver mer hjälp än på gräs.

Efter att ha kollat på videon igår så valde jag ut serpentinövningarna till dagens träning eftersom även dem iallafall med lilla Tilda är bra träning på armen. Och det fungerade finfint :).

Blog ImageEna övningen, min röda linje kan va lite slarvigt ritad… Men ni ser ju var serpentinerna ligger iallafall… Så nu ska jag träna mer “Lead Outs” och “genvägar” som test och för att sätta det ordentligt. Kul att ha en plan igen 🙂 För Vira är sånt här inga problem, hon är ju helt annorlunda än tilda, Tulo har heller inga problem att gå ut på armen, men han har mer problem att svänga in när han ska, men hans svängar och F.B.n. är ju ett kapitel som vi håller på med. Som avslutning fick Tilda köra liten runda i varv i sanden åt båda hållen för att bygga lite muskler.

Videon då? För mig så var det inga större nyheter, men det var en bra repetition och alltid bra med lite nya övningar. Den är bättre och mer förklarande än den gamla, men det vore ju synd annars. Som vanligt har han svar på det mesta och en förklaring till det, och det märks att han har fått frågor sen sist som han nu ger svar på. Man får lite egna conclusions bekräftade, såsom att för tidiga framförbyten oftast dämpar mer än vad man spar på svängen och några exempel på “MotherFlickers” som är lite underhållande, nu har jag ju alltid varit emot vissa förberedande rörelser som bryter mönstret, men oavsett hund så kan man nog ge liknande exempel med de flesta hundar om man bara hjälper hunden lite på traven. Jag pressade ju t.e.x Tilda att göra ofrivilligt Blindbyte i torsdags fast vi inte tränar det… Men det visar ju i vilket fall teorin på ett bra sätt. Är ni nyfikna så finns den att beställa hos Anita Axelsson
Blog ImageMotherflicker från filmen, där hunden ska svänga höger egentligen.

För Borås BK-folk så är det ju filmvisning den 21a feb 🙂