I torsdags så drog Vira omkull husse i skogen. Jag och bror fick bogsera honom en kilometer i skogen till bilen. Han fick en spruta på sjukhuset i väntan på röntgen. Den visade att han hade brytit båda benen i smalbenet precis ovanför fotleden. Så dom fick opereras dom på plats. Han har nu kommit hem och ska ha gips i 6-8 veckor stackarn. Med lite dåligt samvete åkte jag ändå till MyDog, och såg till att han fick den service innan jag kom hem igen.

MyDog var en tung och seg historia med mycket starter. På fredagen så hade jag ingen som helst feeling i kroppen. All bra-känsla som jag hade innan kastreringen var försvunnen. Men jag kände det redan på julhoppet, även om vi körde rätt så fanns inte det där sammarbetet på plats. Sen var det inga banor som gav direkt flyt på lördagen. Det var gungning delux. Vira var iallafall ganska duktig, hon hade klöven med sig och sprang på bra. Hon såg inte slalomen i hopploppet, men det var ju första gången hon sprang inomhus. Tetra och Sven var med på utställningen. Tetra fick sin första 2:a, men det var flera fina tikar som fick 2a. Sven kom 2a i championklassen, gick till final och blev 4:a i hanhundsfinalen.

Bilderna nedan: fotograf Peter Ahlgren

Sven o marianne står i ringen:
Blog Image
Sven 2a championklass:
Blog ImageSven 4a hanhundsklass:
Blog Image
Den riktiga höjdpunkten på fredagen var fisksoppan hemma hos familjen Bergenholt.

Jag skulle ta mig samman på lördagen och försöka få till det bättre. Första hopploppet blev katastrof. Det började med en konstig start och sen satt Tilda fast i handen på mig. Jag var riktigt irriterad efter det loppet och var tvungen att gå en uppsammlingsrunda på mässan. Sen gjorde Vira sin första nolla i klass 3 på samma lopp 🙂 Det var lite vingligt och jag hamnade i vägen på något ställe, hon blev 9a, en sekund ifrån cert. Till det öppna agilityloppet så bestämde jag mig att Tilda skulle sitta i starten, vi fick till loppet bra, känslan var tillbaka 🙂 Men i slutet så blev jag distraherad av en pelare som kom ivägen och tappade kontakten med henne så hon vände upp åt fel håll efter däcket där jag fick nödrädda och kom fel tillhoppet efter varpå en vägran där. Jag var iallafall nöjd att känslan var tillbaka. Vira gjorde ett hyfsat öppet agilitylopp, men fick fel på a-hindret. Tilda och jag gjorde bra början i agilityn, känslan fanns på plats, men hon hoppade balansen så vi gick av. Felix och Tetra var med på utställningen. Båda fick 1:or, Felix blev 3:a i sin klass och Tetra blev 2:a eller 3:a.

Vad jag reagerade över var att flera Large-ekipage börjar få till det riktigt bra. De pressar hundarna, handlar bra och får bra tider när de får till det. En kul iaktaggelse. I small så är det ingen som rår på Maja när hon gör ett bra lopp, men jag hoppas det kommer fler.