MH Parsons vs parsons med jaktprov

Efter att ha tagit del av Eva-Maries nuvarande projekt så frågade jag snällt om hon inte kunde ta ut alla parsons i excel mh åt mig. Vilket hon gjorde weee 🙂 Tusen tack.

Sen satte jag mig ner med siffrorna och la in alla meriterade hundar, Jaktchampions, Anlagsprov gryt och Karaktärsprov gryt. Detta var spännande… även om man kanske hade önskat fler antal på de meriterade så ger det en indikation.

Den största skillnaden visar sig på Rädsla och Nyfikenhet och då framförallt på de som har J och Championat. De meriterade hundarna har summa högre boldness, vilket har många fördelar oavsett vad man ska träna/tävla med hunden. Jag kan rekomendera er att läsa Svartbergs del i “Mentalitetsboken” om ni är intresserade av sånt här. Jag ska inte lägga så mycket värderingar här, ta en titt själva

Jag har lagt upp en pdf med dom spännande siffrorna här >>

Blog Image