Det blir ingen kronologisk rapport, det finns det gott om i andra bloggar. Jag har lovat att skriva en artikel, så den kommer framöver. Resultaten har de flesta sett och jag är verkligen imponerad av alla bekanta som har varit inne och försökt att förstå sig på agilityresultaten fast de inte har någon susning om ens skillnad på hoppklass och agilityklass. Tack för allt support och stöd av er som backat upp mig!

Fantastiska La
…är av en annan art. La är som en alien, det finns ingen hund som har den fysiska kapaciteten att springa så fort som La gör. Den är så snabb så att inte domaren hinner se när den trampar på kontaktfälten… Hon missade ett A på VM iår, men hon blev även dömd för balansen som var straight on… (bildbevis finns).

La har nu vunnit 9 induviduella lopp, mer än någon hund någon gång. Någon avundsjuk människa påståd att det var lättare i medium eftersom det inte är lika många hundar, men jag lovar att La hade sopat banan med samtliga bc om de hade hoppat på mediumhöjd.

Blindbyten
Jag har funderat enheldel på blindbyten det sista, och parktiserat dem på “säkra ställen” ett tag. På VM visade många ekipage att det är fullt hanterbart bara man har koll, (upp med tummen på rätt ställe 😉 Jag såg många blindbyten, men bara ett ofrivilligt, jag såg betydligt fler fulesnurrar från otydliga bakombyten. Men jag tror långt ifrån att det passar alla hundar och förare.

Starter
Den vanligaste startproceduren var att gå in med hunden mellan benen och lägga hunden ner för att sedan gå ifrån den. Själv hade jag väldigt svårt att få av Tilda halsbandet eftersom man inte fick ta hunden i nackskinnet, något som jag ska fundera över.

Kontaktfält & Agilitybanan
Det är mycket dåliga KF i small o medium, efter att ha gått agilitybanans banvandring så var jag mycket nöjd, den var riktigt bra. Den satte fälten på prov, hade hunden ingen självständigt A-hinder så fick man se till att ha en riktigt bra slalomingång istället. Det var många som superfegade till slalom och förlorade tid eftersom de inte hade ordentliga a-fält. Balansen stod med en 3 vägskorsning några meter efter, i vilken man skulle rakt fram. Även där gällde självständiga K.F. Det var många som sprang för att hinna till hindrena framför och fick hopp på fältet som följd, eller så fegade de vid fältet och kom efter till hindrena. Amerikanska hunden Guess låg precis framför mig efter hoppet (26a) och slutade med en brons medalj !!

Tildas valpar
På fredag morgon märkte jag till min fasa att Tilda var skendräktig. Jag spenderade mycket tid i helgen att banta henne, flytta henne och promenera henne så hon inte skulle ligge ner sig totalt. Som tur var så var hon iallafall bra i huvudet att springa med utan att hon flippade ur. Jag har bestämt mig till 99% för att kastrera henne. Blå stjärnan tar 9000:- medans mölndals djurklinik tar 5000:- !!! Snacka om skillnad.

Laglopp & Fantastiska supporters
Det roligaste i helgen var när alla 3 nollade i hopplaget och vi hamnade på en 4:de placering i hoppet. Det var otroligt kul att springa i laget och över 200 fantastiska svenska suportrar gjorde ju inte saken sämre.

En stjärna till hela laget
Jag kände att det var en riktigt bra trupp som åkte. Givetvis duktiga, men framför bra gäng. Jag trivdes verkligen och alla tog nervositet, medgångar och motgångar med verkligt sans och på rätt sätt. Ser jättemycket fram emot att åka vidare till Finland med samma gäng i november. Och då inkluderar jag givetvis coachinggänget som gjorde ett superjobb.

Svenska bredden
Att uppleva VM är otroligt inspirerande på alla sätt, och jag hoppas att det i framtiden tas ut 6 olika förare att åka i varje storlek (3 lag o 3 individuellt) Inte bara för att det är olika slags hundar och förare som passar i de olika klasserna utan även för att fler ska få möjlighet till upplevelsen så att toppen breddas.

Det var spontant lite av varje, nu tränar vi vidare mot nya mål…

Blog ImageFoto: Andreas Silfverberg

Helgens mest tänkvärda citat: “-Man är ju bara ute och hoppar lite med hunden” smiley