Trött och sliten så ska jag sumera helgen. Till en början var jag trött och missnöjd med helgen, men på vägen hem så ransakade jag och E-M loppen och kom fram till att jag hade faktiskt endel att vara nöjd med.

Hon gjorde två hyfsat bra lopp, rev 2 hinder i helgen och det var givetvis ett i vardera av dessa… 🙁 loppen ligger på hemsidan under filmer.
Hon satte ALLA 4 ag-loppens kontaktfält precis enligt kriterierna. (Jag vill ha något högre fart sista delen, men det tränar vi på.)
Blog Image
Sen testade jag flera saker som jag tränat på det sista, litade på henne och fick till mycket bra saker som jag inte gjort tidigare. Vid två tillfällen så lämnade jag henne på gungan och sprang vidare och hon gjorde en klockren gunga ändå. Det känns skönt att veta att den sitter. Testade hörn och varianter på senarelagda framförbyten med framgång. Idag var jag inte lika koncentrerad och jag tyckte att hon var lite såsig och pressade henne för mycket och för närma i två lopp, vilket resulterade i ag-klassen att hon gick ur sista pinnen i slalom när jag vek av (Skulle ju hållt mig längre ifrån slalom, då blir hon inte lika känslig på vad jag gör.) En bra påminnelse som jag inte tänkt så mycket på det sista men som blev så självklar, ska bara tänka rätt på tävling.

I hoppet sprang jag fort och nära för att pressa henne, och då vek hon av med mig innan ett hopphinder. Hon hade jättebra släpp i flera av loppen, och jag har börjat tänka mer bakombyten och distans för att hon ska släppa bättre på de ställen som det behövs. Hon har ju precis löpt klart också. Så jag får väl säga att jag är ganska nöjd.. även om det var retligt med de där rivningarna :(. Vi tränar vidare…

Banorna och tävlingen var bra och trevliga. Det enda jag kan klaga på var bristen på choklad i fiket. Men som tur var så fixade det sig ändå 🙂

Gjorde även en praktvurpa i agilityloppet när jag skulle tvärvända för att hon skulle ta hörnet som vi tränat på… fungerade inte lika bra liggande….
Blog Image