Jag hade sett fram emot after beach dagar. Bodde första klass hos resident wannberg (tusen tack). Det enda som var tråkigt till en början var att Tilda hade börjat löpa så hon inte skulle få vara med. I efterhand är jag rätt glad att hon inte var med. Regnet öste ner första dagen och planeerna förvandlades snabbt till en lerig sörja. Så beach blev det tyvärr ingenting med. Banorna var tråckliga, med lite skumma inslag, inte riktigt såna banor som jag själv föredrar.

Viras första agility 2 lopp gick bra, var en flytig bana, men jag körde iväg henne för tidigt på balansen… så fem fel. I hopp 3 så hade hon bra driv och vi klarade den tråcklingen men jag tryckte henne för mycket till slalom så hon gick in i andra porten, sen fipplade jag till det, slappnade väl av med 5 fel…
Blog ImageTråcklingen hopp 3 dag 1. Jag handlade den från insidan, det vill säga sprang förbi 5, push-through till 6 och sedan pull till 8:a och tog runt henne neråt, (med tanke på leran var det snabbaste vägen)

Andra dagens agilitybana innehöll en anti-fart fälla, en hund med fart landade i fel tunnelingång, och med lite egen initiativförmåga, som Vira har så var det kört. Hopp 3 var helt sist ca 01:00. Vira hon sprang på som bara den och hon gnisslade i svängarna för hon ville springa fooortare… det var verkligen helt superkul… weeee…. Vi fipplade till det i en konstig kombination, (se nedan) Vid 9 så missade jag göra framförbyte samtidigt som jag petade runt henne, så jag hamnade på insidan så hon tog 11 åt fel håll. … men jag var såå glad efter det loppet en härlig känsla med det draget hon hade.
Blog ImageRensningskombination hopp 3 dag 2

Tredje dagens ag lopp så blev hon attackerad av ett flygfå i slalom, så vi fick vägran, vilket ledde till att jag senare var lite nonchalant och hon tog fel tunnelingång, den hade vi nog klarat om jag legat i. Hopp 3 så strulade slalomingången och sen drog hon in i en tunnelfälla (röd linje) som många stupade på. Med facit i hand så skulle jag nog tagit henne den andra vägen för att hållt mig mer rörlig, det började med att hon svävade ifårn mig runt 7:an och börjar vi tappa kontakt så ligger egna initiativ nära till hands. Så jag måste akta mig för att stå stilla runt hinderstöd med henne.

Blog ImageAvslutningsvis så bjuder jag på en skiss från sista partiet ag3, där man inte fick gå igenom staketet för hopphindrena stod med hinderstöden mot varandra…. den rensade endel, och om den inte rensade så resulterade den i ganska mycket fula varianter….
Blog Image
GRATTIS till alla som tog pinnar och speciellt till favoriten Hagge som tog två agilitypinnar 🙂 Glömde skriva att jag sprang ett hopp 2-lopp med hagge. Det gick ganska bra, men han rev 2 hinder. Kul var det 🙂