Med mina 2 officiella utomhustävlingar i bagaget så satt jag o funderade på alla som skulle en HEL vecka till Gotland. Och med det så hittade jag iallafall en tävling i Västerås som jag anmälde mig till. Jag bokade en stuga i skogen och fick det att låta som en bra idé även i Jons öron, varpå han följde med. Vi åkte klockan 9 hemifrån på midsommarafton, det regnade regnade regande… Men 3 mil innan västerås så slutade det… bara tjoff.. sen kom inte en droppe resten av den dagen och det tackar vi för.

Tävlingen började med Viras agilityklass 2. Inga större fällor, bara lite klurig slalomingång. Vira sprang på och var glad att få ta sina tunnlar rätt för en gång skull, sen när jag skulle springa mellan balansen och däcket som hon skulle hoppa så höll jag good kontakt så hon inte skulle snika in bakom o ta balansen … KADUNK!!!… Jag kände ett stopp, jag hade sprungit raakt in i ramen på däcket… suck 5fel… som tur var så klarade jag mig väldugt bra faktikst, inte ens ett blåmärke… så vi sprang vidare, med fem fel så är det lätt hänt att slarva och jag slarvade i en sväng och fick med mig henne för tidigt så vi blev diskade.

Hopp 3 Sen var det dags för Tildas hopplopp… En snabb o flytig bana med ngn tråckling som inte borde vara några problem för Tilda… Startpartiet var väl det som var klurigast. .. om jag inte hade fått hjärnsläpp.. När Tilda gick in i tunneln (3) så glömde jag göra framförbyte jag kom på fel sida och allt blev paanik, jag räddade henne från att ta tunneln, men när jag skulle få tillbaka henne så hoppade hon istället 5 baklänges… ett resultat av virranna, vi fortsatte banan och körde resten med bra flyt. Blog Image
Sen skulle Vira köra denna banan!!! ojojoj hur många möjligheter till tunnlar?? Till min glädje så lyckades jag få in henne i trean, jag kom ihåg framförbytet, men när hon låg i luften över fyran så hade hoon bestämt sig att nästa hinder var tunneln rakt fram… Jag skrek allt jag orkade, men ingen reaktion. Var ju inte så förvånad över det direkt… Hon kom ut glad ihågen och spontanhoppade lite, sen fick jag kontakt igen och vi körde resten av banan bra. Hon klarade faktiskt att gå förbi ingången på vägen till slalom. 🙂 I efterhand så har jag konstaterat att jag borde gjort framförbyte vid 4:an och pushthrough till 5:an istället för en tråkling om jag skulle haft större chans att rädda tunnelfällan.

Agility 3. Efter mina tidigare hjärnsläpp så beslutade jag mig att skärpa mig, jag körde på och Tilda gjorde ett fint lopp med en super slalomingång och en balans på rätt ställe, så vi vann klassen. 🙂 Ett Folksam presentkort är ju aldrig fel. Vilken tur att vi har Sven o Monica så vi har råd att försökra alla våra hundar 🙂smiley.

Maxklass
Som avslutning på dagen så hade de en skojtävling. Det var en bana med 8:a hinder som man skulle köra så många gånger man bara kunde på 45 sekunder. De räknade antal hinder som man hann att ta på tiden. Tilda var först ut. Snabba pyrren Kiwi hade precis sprungit så jag visste att jag fick kämpa. Och oj vad låång tid 45 sekunder kan vara… jag kände hur det segade mer o mer o längtade till signalen, men driven av tävlingsdjuvulen så pressade jag på henne… och yes, 40 hinder 🙂 och med det vann hon medium. Efter en stund på marken så tänkte jag att varför inte.. Så jag anmälde Vira till small och tänkte att sen får jag vila med sill o potatis. 45 sekunder kändes ääännu längre denna gången, men jag lyckades pressa ur 40 hinder även på Vira, så hon vann small, det verkar vara någon magisk gräns för även largeklassen vanns med 40 hinder. Vira valde ett stort tuggben i pris givetvis och därmed fick även hon känna på lite heder o ära för dagen. Eloge till Västerås för ett väldigt trevlig arrangemang.

Jag och Jon åkte till den lilla stugan som vi hade hyrt, kokade lite midsommar-mat o satt på altanen en stund, men tröttheten gjorde sig hörd så vi var inte uppe tills det blev ljust igen.

På söndagen så fipplade jag i agilityklassen, kom ur fas.

I hoppklass 3 Vira var först ut. Jag visste att tunneln efter muren var svår för Vira, jag fick faktiskt
en liten reaktion av henne, men eftersom jag var tvungen att dra ner
henne mer för att komma runt 5, så tappade jag henne igen och hon stack in i tunneln.
Vi fortsatte, jag sprang på utsidan om tunneln och plockade in henne med bortre handen till slalomingången och fortsatte på vänster sida utan några problem !!! Sååå duktig tjej 🙂

Blog ImageMed Tilda så gick allt bra t.o.m. tunneln, jag hade fått mersmak av Viras succé i slalomingången och valde att testa samma sak med tilda fast jag visste att det var mer riskabelt… och jag drog henne för mycket mot mig så hon tappade greppet,
blev förbannad och allt blev pannkaka… med facit i hand och jag
visste ju att det var säkrare med tilda, så skulle jag gått på insidan
och petat upp henne i ingången. Eller sprungit bakom och gjort
framförbyte innan slalom. Vi fick en herrans massa fel tog om slalom
flera gånger, var egenligen diskad, fast då hade
väl domaren tröttnat på att titta på oss, så det gick inte stryka mig o
få dq.

Blog ImageStart agilityklass 3. I tvåan var det samma start fast 2:an togs från andra hållet.

I agilityklassen så var Vira verkligen på hugget hon var blixtsnabb och diskade sig genom att fortsätta rakt fram när jag skulle trycka upp henne för att ta slalomingången. Det var helt ok, för det var en gräsligt svår ingång för klass 2… iallafall snabba klass 2 hundar…. Vi körde vidare vår egen bana och jag njööööt av farten för det var verkligen den sista växeln hon hade lagt in idag…. nollorna kommer när de ska.