Då var det dags, jag har fasat denna tävling länge, inte för att jag varit nervös utan för att den var i Gagnef-Floda!!! 86 mil t.o.r.!! Men nu är det gjort iallafall. Tävlingen började sent på lördagen så det bar iväg halv se hemifrån. Jag hämtade Elin och Kjell-Åke sen brummade vi uppåt. Det var skönt att Kjell-åke följde med så man fick lite hjälp med körningen 🙂 När vi åkte genom dalarna så längtade jag nästan tillbaka. Jag har ju bott i Mora i tre år och jag tycker så mycket om dessa härliga tallskogar, Dalälven, siljan…

Väl framme vid slagfältet så satte vi tältet iordning. Och slagfält säger jag för att gräset inte var klippt. Som tävlingsledare så hade jag inte låtit en officiell tävling gått med maskros-hop i banan, men det var tydligen inget som bekymrade varken tävlingsledningen eller landslagsledningen. Min första fasa var att Tilda-slammkrypare skulle halka på maskrosorna och riva. Med facit i hand så klarade hon helgen utan en enda rivning 🙂 Det var uttagning i ett inofficiellt hopplopp på lördagen, som enbart var för landslagsuttagningen. Banan var ganska tråkig och gick mest ut på att klara fällor, det gjorde vi MEN Tilda gick ur sista porten i slalom !!! Vilket mysterie!! Jag blev helt ställd, tittade på slalom och konstaterade att jag aldrig tagit om bara sista porten så det går aaaldrig, jag begav mig tillbaka för att ta om hela slalom, men då skickade jag henne på ett hopphinder… så vi diskade oss. Konstaterade att det finns 3 tillfällen då det är bra att kunna ta om sista porten: Lagtävling, SM och Landslagsuttagning… så kanske man skulle testa detta nån gång… Det var andra rutinerade hundar som gick ur sista porten just här, så det stod väl så till att det var lättare hänt än vad man tror med en hund som alltid tar hela slalom… Sen var det laglopp, jag och Christina hade anmält laget för att kunna springa ett agilitylopp inför morgondagen. Enbart för kontaktfältens skull. Hon tog fältet, men inte enligt mina kriterier så vi gick av, bra inför morgondagen.

På söndagen så var det först hopplopp (som inte ingick i uttagningen) och då gjorde hon samma sak i samma slalom,,, gick ur sista pinnen… Det var en tunnel i sikte till vänster men ändååå när skedde detta senast och nu 2 gånger på samma helg!!!! Nåväl.. omladdning för det var ju agilityloppet som var det viktiga. En rolig, flytig bana, jag sprang på och det kändes helt super, tjofftjofftjoff, sen hann jag inte med ett byte, höll på att snubbla över tilda när hon kom ur tunneln, klarade kaoset med onödig tidsåtgång och fortsatte in i mål. Balansen satt som en smäck, vi var imål nollade 🙂 Med tidsödet så hamnade vi på en tredje placering och fick 15 poäng. Det är nu bara 2 lopp kvar, man får räkna bort ett lopp i varje gren, så om vi fixar hopploppet i borås, så får vi stryka disk-loppet. Här ligger ställningen >>