Norska FCI-domaren Yngve Sommer hade ritat båda mediumbanorna och var
även på plats och dömde tillsammans med Regin Reinhart (DK) som även
han ska dömma VM. Detta innebar att det var några danskar, norrmän och
även ngn tysk på plats. Generellt så var det en del ut i tomma intet och runt större vinklar. De svarta linjerna är vägen som domaren ritat för att räkna ut banlängden.

Blog ImageHoppbanan: Jag ville ha bakombyte 2-3 för att minska rivningsrisken. Hon har nämligen tendens att riva om hon får spana in sig på ett hinder och jag vrider henne från insidan, och i detta fallet stod 8:an i linje. Så jag startade i princip med henne, hon fick syn på 4an och drog sig däråt, så det blev inte helt bra men vi redde ut det. Sen rev hon 5:an, kan bero på att sikten till nästa hinder var dålig så hon blev lite osäker när jag gjorde bakombytet, innan hon fick se tunneln. Sen gjorde jag F.B. 8-9, så det blev push-through til 9. Resten ser ni på min röda slarvigt ritade linje.

Blog ImageAgilitybanan: Här blev det för plåttrigt att rita min väg. Jag tog henne neråt vid trean med ett framförbyte, sen utnyttjade jag tiden i tunneln och sprang upp så jag hade 5:an på höger sida, efter slalom gjorde jag ett F.B. sedan ytterligare f.b. innan balansen. Plockade henne med f.b. efter 14 och sedan sprang jag utsidan 16 och bakombyte 17-18, sedan ett framförbyte, så att jag låg på insidan 19-20.