I söndags plockade jag och mamma ut hindrena i Tämta, men det tar ju ändå 15-20 minuter att åka dit, så idag tyckte jag att jag inte hade tid med det eftersom jag har så mycket jobb som har jammat… Jag hade tänkt att ta en promenad, men så skulle jag posta en CD-master som hade deadline idag på sista-minuten-postlådan, och den ligger ju på vägen till klubben, såå då blev det att jag åkte upp iallafall.

Först gick jag den obligatoriska uppvärmningspromenaden. Jag, Mia och Linda diskuterade hur och var Mia skulle förlösa sin dotter (som jag tror att det blir) för att hon ska förstå det här med agility så snabbt som möjligt. Jag borde nog inte gå in på de detaljerna som diskuterades. Förutom det så var Mia orolig över hur länge hon skulle behöva ha uppehåll. Hagge är ju anmäld till den 5e Maj, jag ska vara backup-handler, men vi får väl se när den lille kommer 😉 Hon funderade på hur hon skulle göra med tävlandet sen, får man ha en babybjörn på sig när man går banvandring…?? jag påpekade att jag och min kånken oskiljaktliga gått banvandring mången gång så är det nog inte helt omöjligt…

Sen stoppade jag in Tilda och tog med mig Vira upp på planen. Felix var där och då måste jag ju prata med honom, för visst var det roligt att se honom, även om det är tätt mellan återseendena så är de alltid lika kära :). Han har börjat valpkurs och han berättade vad han hade i läxa till nästa vecka. När Felix hade åkt, för han var precis på väg hem så stod jag och inväntade någon som hoppade, varpå jag lånade de 2 slalomdelarna och lite hopp i ett hörn. Sen fick Vira träna en stund, och hon var ganska duktig på slalomingångarna. När vi hade kört några rundor, så pratade jag lite med 2 klubbkompisar som var klara med träningen. Helt plötsligt var jag och Vira helt ensamma på planen. Tiden bara susar iväg, slalom fick räcka för Vira idag.

Jag började bli hungrig, så jag och Vira gick in och köpte en macka, bulle och en läskeblask, så pratade vi om ditten och datten med gänget på verandan. Det började skymma och jag insåg att Tilda bara fått sin uppvärmningspromenad. Jag gick och hämtade Tilda, värmde upp henne lite och sedan fick hon köra på de kombinationerna som stod. Jag beslutade att göra lite slalomingångar och köra en hoppbana med oxer och tunnel med pipis i slutet och hon fick minsann inte slarva… fast det började bli skumt, första rundan brakade hon rakt in i Oxern. Upp med pinnarna och sedan var hon riktigt duktig. Efter 10 minuters träning så var det för mörkt att kräva att hon inte skulle riva mer, så jag band loss Vira, som hade fått tittat på och så gick vi en liten avslutningsrunda… Vips så hade det gått 3 timmar, varav vovvarna fått ca 10-15 minuters träning var.

I bilen hem så konstaterade jag att de där 30-40 minuterna t.o.r. till tämta inte är så mycket om man vill träna och promenera vovsen ordentligt, om man jämför med vad tiden bara försvinner på klubben…