Idag har vi varit på träningstävling i ulricehamn, en härlig dag. Alla 3 var med och sprang. Supporterklubben Felix och Tetra var där, vi kunde haft valpträffen idag istället.. 5 av tildas valpar var ju på plats. smiley

Tilda
Till att börjar med så rev hon inte ett enda hinder på 4a lopp smiley

AgA: Ett bra lopp, bra kontaktfält, inte så mycket att säga, kunde nog inte pressat tiden så mycket mer.
AGB: Ett bra lopp, jag ville testa släppet i en sväng, men hon följde mig så hon missade ett hinder.
HoppA: Jag skulle testa en alternativ start som inte alls blev bra. Sen skulle jag kompensera detta genom att pressa henne i en sväng och snävade upp henne för mycket. så hon missade hindret.
HoppB: Bra start, ganska bra lopp, men jag tappade henne när hon kom ur släpet och hon svävade iväg mot ett hinder som stod längre bort, onödig tid smiley, jag måste lära mig att vara på henne mer när det ska svängas efter tunnlar och släp Speciellt när det är såna flytiga springbanor, eftersom tilda är så liten så är snäva svängar vår enda chans mot långben och compani. Jag är ju ganska bortskämt med att hon alltid följer mig och har lätt att glömma att vara på henne när det väl behövs. Sen blev det inte bra på slutet, jag hade tänkt ett F.B. och påbörjade det, men insåg att jag var för sent ute och drog mig tillbaka, vilket resulterade i att jag var lite ivägen och vi tappade fart i slutspurten.

Vira
Slalomingångarna var på tok för svåra för Vira och Tulo.
AgA: Fippelfummel i slalom…
AGB: Flög balansen, så jag tog tillbaka henne där, jag ska börja vara konsekvent. Sen fipplade vi i slalom.
HoppA: Fippelfummel i slalom, det låg dessutom en tunnel efter slalom, som hon drog iväg på när det var 4 pinnar kvar.
HoppB: Ganska bra lopp, slalomingånger var lite lättare, så hon tog den, men efter allt fippel från tidigare lopp så blev det ett ganska osäkert slalom, eftersom jag verkligen vill få henne att lyckas så gick jag på insidan, sen skulle vi svänga vänster och då hamnade jag efter i svängen och vi fick en fulegrej. Men hon kom runt med 0 fel 🙂

Så nu är det kontaktfält och slalom som står högst upp på listan för Vira.

Tulo
Han klarade inte slalom, och hoppade i ramen på däcket en gång, men förutom det så skötte han sig ganska bra. Jag får ju hålla honom stenhårt för att han inte ska sväva iväg när han kommer upp i fart, men jag lyckades faktiskt ganska bra med det. Nu ska han träna slalom till tranås.