Efter en produktiv dag på jobbet var jag verkligen värd lite träning. Tilda körde först en slalomövning, och var ganska duktig faktiskt. För träning skull så gjorde vi bakombyte vid 2 och inget framförbyte 13-14. Vi klarade den första rundan, men vad som irriterade mig var att jag fick kontakt med Tilda 13-14. Jag testade igen att släppa henne tidigare och då var det lätt att trycka henne in i andra porten. Det var helt klar en svår balansgång. Om jag la pipen efter slalom så klarade hon övningen som jag vill att det ska vara, det vill säga drar rejält mot mig utan att ta kontakt och sedan in i första porten hela tiden koncentrerad på slalomet. Med pipen i sikte så klarar hon nästan vad som helst den lilla råttan… Man hann gott med ett framförbyte, men det var ju som sagt förbjudet där idag. Jag hittade bara 1 pipis när jag skulle åka så ett annat av kvällens missions var att få loss den. Den var lite lagom använd också, så jag fick inte in fingrarna i munnen på henne för att öppna… Hon sprang hela övningen med pipsen i munnen en gång, det gick i ganska lagom takt.. lunkilunk.. kanske ska man ha något i munnen på henne på SM…
Blog Image(Det var bara 6 pinnar i slalom, men ritprogrammet gav mig inte den valmöjligheten)

På fält-övningen så var tilda duktig, gjorde väldigt fin gunga, märktes att vår lilla gungträning i boxholm gjorde sig ihågkommen. Hon sprang ändå ut, ner och ställde sig och väntade lydigt på position. Sen avslutade vi med en superlätt bana. Jag fick springa med Hagge också… det var kul. När vi körde balansövning, så fick jag konstatera att han har inte lika lätt att vända PÅ balansen som mina 😉 Hagge var jätteduktig, vi sprang motivationsbanan 2 gånger, första gången så låste han fast sig lite och trodde jag hade bollen redo att kasta, men andra gången var det bara koncentration på hinder och det gick jättebra. smiley Han plöjer fram i full fart som en ångvält…

Blog ImageHagge och Matte Mia

Vira fick köra lite fält (som jag fortfarande inte bestämt mig hur jag ska träna med henne… ) Kom på att det kanske inte var så smart att börja fippla när vi ska tävla nästa helg, så jag avslutade med det sedvanliga “stanna”. Hon fick träna slalom med nåågot vinklad ingång och mig på fel sida och det gick jättebra ….Gungan har hon flygigt rakt ut på 2 gånger i rad på tävlingar nu, så den fick hon köra några gånger… och så fick hon springa motivationsbanan. Ganska duktig Liiiten tjej…

Till min glädje så var felix med matte på plats och spejade lite, så jag snodde en och annan puss emellanåt 🙂