Det har varit en splittrad helg. Tilda började uppvärmningen med att landa ovanpå sin fot som hon har sprungit på i skog och mark utan problem de senaste veckorna. Nu blir det ingen mer bollkastning iår, inte ens på fina fotbollsplaner. Tilda får vila från tävling fram till uttagningen och jag hoppas att det är sant som mina vänner säger att min hjärna och Tildas rutin pallar en utomhusdebut på en viktig tävling.

Vira gick ur slalom 3 av 4 lopp. Ena gången var det mitt fel, och visst hade jag kunnat hjälpa henne de andra gångerna lite tydligare, men det var situationer som hon normalt sett klarar. Det fjärde loppet diskade hon stort.

Och så till rosetterna…

Tur att det finns andra hundar att springa med än mina egna…
Jag hade ju Chelsea med mig också. Jessicas fina working kelpie som jag fick äran att springa med eftersom hon tog med Tulo till Halmstad. På lördagen så körde Chelsea hopp 3 först, hon rev tredje hindret, då jag sprang iväg på ett framförbyte vilket resulterade i att jag slarvade längre upp på banan och missade en tråckling. I agility 2 så skulle jag köra för en pinne. Jag satte henne snett i starten så hon inte skulle riva första då det låg en tunnel rakt efter, vi klarade det galant. Jag klarade en halkning efter A-hindret och körde lungt och sansat resten och hon vann klassen. 🙂 Elin Lilja var snäll och filmade http://www.youtube.com/watch?v=th92YTXaoK8 [Resultatlistan]

På söndagen så fick jag även den stora äran att köra rovdjuret Piraya. Sist jag sprang med Piraya var 3 år sen i Fagersta och då fick jag inte ens ta av henne selen utan att hon skrek när jag kom i närheten av henne. Då fick matte ta av henne selen utanför banan och jag fick säga kör 4 gånger innan hon startade, hon lurvade sig runt och om jag inte minns fel så fick hon sin allra första sm-pinne på det loppet. Piraya har blivit en duktig tjej sen dess (med hanteringen). Matte var ju inte med denna dagen, men med falukorv som mutning så gick det fint att ta av henne selen. Vi gick fram till starten och när hon satte sig ner så fick jag för mig att, som jag gör med Vira, justera hennes position, varpå jag lyfte henne och hon SKREEK i förtvivlan. Ojoj duktig piraya sa jag och pratade lite snällt med henne innan jag lite strängare sa åt henne att stanna. Nu ska vi se om hon startar… Och YES HON STARTADE 🙂 Vi körde på, vinglade endel, för jag har aldrig sprungit med henne innan.. ja förutom den gången för 3 år sen på en betydligt lättare bana… Hon var såå duktig och vi nollade faktiskt loppet och kom på en hedrande 5e placering trots vinglet 🙂 [Resultatlistan] Sen var nästa problem att få på henne selen när vi kommit imål eftersom hon förlorat all tillit. Men till slut fick hon sätta huvudet i falukorvspåsen och mumsade i sig både korv o skin, medans jag lurade på henne selen.

Sen var det dags att springa denna ganska svåra bana i Large med Chelsea. Tack och lov så flyttade de isär gyttret lite innan det var dags för banvandring. Chelse gjorde en riktigt bra prestation, jag kom lite fel när jag framförbytte uppe i gyttret och hon rev ett hinder, sen säkrade jag sista biten och fick en liten instanning innan hon fick bekräftelse och körde vidare. Tyvärr blev inte loppet filmat, lite synd för det var det roligaste på hela helgen. Jessica ville veta hur hon stod sig i tider i hopp 3 och det fick hon. Chelsea hade bästa tiden i klassen och eftersom det var en svår bana så räckte en rivning till en femte placering. Hon fick därmed sin första SM-pinne. [Resultatlistan] . Sista loppet för dagen var Chelseas agility 2. Hon rev oturligt första hindret. Jag startade kanske för snabbt. Annars gjorde hon en fin runda. Även denna filmade Elin Lilja http://www.youtube.com/watch?v=AsA7HIdPpAo. [Resultatlistan] Hon blev 6a med 5 fel. Så det bidde fyra rosetter med andras hundar i helgen :).

Lite extra kul var Birgit med sin dvärgschnauser Myntha som visade att det går ta SM pinnar även med det nya systemet om man ger sig attans på det. Hon gav järnet och tog 2 stycken i helgen. Stort Grattis! Det är rätta kämpartakter.

Tack till stugkompisarna för trevligt boende och grattis alla andra som gjort bra ifrån sig i helgen!