Jaha, tiden flyger iväg och jag hinner knappt promenera med hundarna nu för tiden. Men snart är lägenheten urstädad, Viras stängsel är uppe och hon får köra små morgonpass med mitt nya balansprojekt. Och nepp det är inte running. Det ska bli spännande att se allas springande kontaktfält nästa sommar 😉 Tja allt har för och nackdelar, men ett klockrent 2av2på är inte så långsamt om man kan bibehålla farten ända ner, svänger det dessutom efteråt så tror jag inte man förlorar någon tid att tala om, kanske tvärtom. Men hur många har den farten ända ner efter några korrigeringar på tävling för att istället träna klart innan man börjar korrigera… Intressant är att unghundar ofta har snabba fina 2av2på. Endel andra också. Springande borde dock vara skonsammare för kroppen. Jag tror på Silvia när hon påstår att det är svårare att träna in running på balansen och endast en handfull är redo att lägga ner vad som krävs. När du kör 2av2på så kan du ju alltid fuska med att hjälpa till med kroppen och fega, eller köra som jag kallar det “Kontaktfält-ByFear”. Hehe det körde jag på Tulo i våras eftersom Tulo inte bor hos mig och inte får den träning som behövs – jag skrek-han stannade…. Men jag har lagt ner det, han kan lika gärna få flyga på tävling, spelar ingen roll, han behöver i vilket fall träna mer innan han är redo. Ganska terrieraktigt skulle jag gissa att ligga något år efter på tävling mot träning. Fast det hade kanske inte varit ett år om han hade fått lite mer träning lite oftare. Förra året såg han inte slalom på tävling trots att han tog det i full sula varje gång på träning. Den bästa grattisen appropå det… efter VM fick jag av Malin Tångrings mamma som grattade extra med tanke på rasen för hon visste hur mycket jobb det var med en “sån där”. Tror Malins mamma tycker att hon fuskar nu när har gått över till såna där självgående 😉 (Jag lägger givetvis all kred. på hennes framgång med Arwen på de små vita 😉 Ibland så kan man tycka att det hade varit skönt att slippa det där extra motståndet, samtidigt som det är det som är charmen, men en självgående kanske det blir nån gång, men då får jag väl äta upp allt o lite till. Den enda rasen i likvärdigt format small/medium som jag skulle kunna tänka mig är tysk jaktterrier, såg en otroligt fin på vm, såg den tyvärr aldrig i action. Känner en väldigt rolig Mudi, men som jag sa till en kompis… tänk dig mig med en krullig hund, det vore ju som om jag permanentade håret, ve och fasa!!!!. Och då räknas inte Viras terrierlockar, för det är en HELT annan sak 😉

Det verkar som om det blir lite action på mydog i Göteborg i allafall. Trodde alla skulle dra till stockholm när det bara är en dag i göteborg, men båda loppen räknas ju med i Exclusive Agility Series, så det blir nog lite folk ändå. 🙂 Fick en inbjudan som nästan hamnade i skräpet i allt flytt kaos. 20 stycken i varje storlek, usch vad svårt det måste vara vilka som ska få vara med. Ligger ju en hel drös på gränsen där på listan i medium som jag själv inte skulle ha lätt att välja mellan. Det gäller att ligga på rätt ställe när de drar gränsen om det är så de går tillväga.