Jaha, nu har jag varit fånig igen… Men jag börjar tröttna på att folk kallar mina hundar blandraser. Jag har varit mycket tålmodig, och försökt ha överseende med att det inte är lätt att veta skillnaden på alla russlar, men någonstans i somras så tog mitt tålamod slut och jag har nu sällat mig till den fåniga skara som inte vill ha fel ras på mina hundar. Iallafall inte i speakern på tävlingar!

De senaste 4 tävlingarna har speakern läst allt utom rasen innantill i startlistan. För rasen kan dom hitta på själva minsann. Kan dom inte lika gärna dra till med vilket namn på mig som dom känner för… Ja hon ser ut som en Stina, det tar vi. ..

Kallar man mina hundar för JackRussell, så är man helt ute och seglar eftersom en JackRussell inte ska vara över 30 cm och ha betydligt kortare ben än mina. Ser dom ut som mina och kallar sig JackRussell så är det blandraser. Jag brukar vara snäll mot JRT-klubbarna som har sina egna registreringar, men idag är jag inte på den sidan. Idag är jag på SKK’s sida och där är det svart på vitt att Jack Russell har korta ben och är under 30 och Parson russell har längre ben och har idealhöjdssnitt ca 34.

Hade jag kallat Tilda JackRussell så hade hon inte fått vara med på VM, för blandraser får inte vara med där. Hade Sven och Tulo kallats JackRussell så hade dom inte varit Svenska Utställningschampions för det kan man inte bli med blandraser.

För 6 år sen så togs Jack bort ur rasens förra namn “parson jack russell” För att göra det lättare för folk att förstå att det är 2 olika raser. I ungefär 6 år har jag haft överseende, men nu börjar jag tröttna. När folk drar runt med sina 5 små fluffiga, kallar sig hundtränare, hundkunniga och sedan sätter sig ner vid speakerbordet för att ignorera vad som står i startlistan och kalla mina hundar blandraser så blir jag trött.

Hängde ni inte med…

Jack Russell Terrier = Korta ben under 30cm
Parson Russell terrier = Längre ben vanligtvis över 34cm