Då är årets ryda tävlingar över. Ulricehamn gjorde en mycket bra insats som arrangörer, och det hjälper ju att vädret höll sig bra också.

Tilda rev som hon gör varje år på Ryda. Hon var bättre i hoppklassen på söndagen, men det hjälper inte när matte testar rivutmanande handlingsalternativ. 45cm ribbor i hoppklass med fuktigt gräs, är högt för 35cm Tilda. Hon gjorde ett superlopp i lagets agilityklass på lördag eftermiddag, då vi sist ut verkligen var tvungna att sätta ett bra lopp för att vi skulle ha någon chans till sm-pinne i laget. Och som vanligt när jag verkligen måste så är koncentrationen på topp och det går bättre 🙂

Jörgen filmade vårat första ind. lopp, rivningarna är dock inte helt oberättigade då jag överraskar henne i starten och kommer ivägen för henne vid framförbytet:
http://www.goodgirl.se/film/ryda_tilda_ag.mpg

Vira gjorde ett hyfsat hopplopp på lördagen, men tiden var väl ingen höjdare. Vi hade behövt klöven, men hon blev ändå bland de 10 om jag inte minns fel och av 80 stycken på startlistan är det ju inte såå illa. Hon har ju dessutom varit lite småskadad det sista och mest gått koppel och lagt på sig lite. I Agilityloppet så missade hon a-ets kontaktfält. På söndagen hade vi klöven med oss. Hon gjorde ett ganska bra hopplopp fast med en vurpa. Jag kände att det hade potential att räcka, och yes det gjorde det, hon blav 5:a efter 4:a champions så det blev cert och smileysmileyChampionatsmileysmiley. Därmed blev Vira efter mamma Tilda och Festis rasens tredje champion i hoppklass. 🙂

Tulo sprang bara hopp 2. Han fick inte riktigt en ärlig chans på lördagen då jag var lite okoncentrerad. Men brorsan Sven vann klassen istället 🙂 Grattis Marianne!! På söndagen var vi i bättre fokus, det gick riktigt bra, men slalomingången var toksvår för klass 2 hundarna, iallafall de snabba, så där körde vi ut oss.

Goodgirls flying circus
fick klara sig utan Tetra denna dag eftersom hon löpte. Tetra fick istället vara snygg och få CK i utställningen! Grattis!! Maria skulle springa med Tulo istället. Vira som brukar vara lagets ankare och nolla drog på sig en vägran vid slalom. Sen var det Sven, han gjorde ett fint och koncentrerat lopp, Maria sprang på för allt vad benen höll, fick förbi Tulo på ett hinder men lyckades dra tillbaka honom och gå runt imål med bara en vägran. Goodgirls flyingcircus satte därmed en milstolpe genom att komma igenom lagklassen för första gången. smileyAgilityloppet gick inget vidare.

Zac är en duktig kille han. Han var bara anmäld till lördagen. Men det var lag också. Först var agilityloppet. Jag skulle köra en nolla. Vågade inte riktigt gå ifrån honom i slalom så vi fick en sväng på hindret efter då jag var sen att markera svängen, sen så garderade jag med ett extra stanna efter balansen för att hinna med att peta ut honom på hindret. Med nolla i huvet så gjorde jag inte framförbyte på slutet utan låg kvar och körde lungt med bakombyten. Vi fixade vår tredje nolla 🙂 Jörgen filmade:

Film Zacs agility lopp: www.goodgirl.se/film/ryda_zac_ag.mpg

Hopploppet flöt också det på bra. Hade jag haft lite mer körning med Zac i kroppen hade jag nog vågad gå ner och göra ett framförbyte efter korta tunneln, men låg kvar och fick en ganska stor sväng samt att han blev avaktande när jag gjorde bakombyte till slalom. Vi kom iallafall 2:a, inte så illa pinkat 😉 Här är det loppet:

Film Zacs hopplopp: www.goodgirl.se/film/ryda_zac_hopp.mpg

Jag filmade Malin och Arwen som gått bra det sista, för jag ville jämföra ifall hon gjorde ett bra lopp. Hon gjorde ett toppen lopp och vann klassen.

Här är jämförelsen Zac-Arwen:
www.goodgirl.se/film/ryda_zac_arwen_hopp.mpg

För skoj skull la jag ihop Zac o Tildas agilitylopp också:
www.goodgirl.se/film/zac_vs_tilda.mpg

Arrac Outdoor som Zacs lag heter var diskade när vi gick ut i agilityloppet. Jag hade valt att göra bakombyten i en passage i början, det blev lite vingligt så Zac rev ett hinder. I hopploppet hade vi 5 fel när jag o Zac skulle ut, han fixade hopploppet galant och nollade varpå Fredrika körde runt Don med fin nolla, så det blev en SM-pinne till laget.

Nu har jag kört Zac 6 lopp varav 5 nollade och en rivning, vilken duktig kille Zac är!!! smiley Gör alltid som jag säger och vet han inte vad jag menar så frågar han en gång extra. Jon såg ett lopp och tyckte vi skulle adoptera honom, men det har vi nog inte råd med 😉