Tulo behöver träna svängar. Han hänger inte helt med i svängarna. Så jag ritade nedanstående 2 övningar för dagens träning. Första gången så hängde han inte med runt trean utan vände och hoppade tillbaka, men det gick bättre sen. För mig kändes det tajtas med F.B. efter 6 och efter 12. Jag provade med Bakombyten och det gick bra det med. Men Tulo är av någon anledning ganska bra på bakombyten så jag ville träna mest framförbyten. Så han vänjer sig vid att jag dyker upp och viftar lite ibland ;). Han klarade faktsikt slalom bra på denna banan. Nästa steg är att han ska klara felslalom med tunnel efter för det är fortfarande för svårt och han frestas att hoppa i slutet.
Blog Image
Tanken med nedanstående var att man skulle få hunden att släppa till 3 så man kunde springa och göra f.b. innan tunneln utan att få en extra sväng, eller få hunden att släppa till 5 så man kunde göra f.b. efter tunneln utan att komma ivägen. Det svåra med Tulo är att ibland så släpper han och tar allt han ser och ibland är han jättekänslig vi minsta böj. I nulaget är det vanligt att han blir känslig när han börjar bli trött, och ridhuset suger verkligen i benen på både hundarna och förarna…. puh… Så jag fick han inte och släppa så långt som jag tänkte utan fick göra om någon gång och vara me lite bättre för att det skulle funka. Vi kommer väl lära känna varandra bättre allteftersom. Sanden bygger nog upp bra muskler iallafall. Blog Image
Tildas son Felix var med. Han och Ida är verkligen duktiga. Dryga året så har han inga problem med slalom båda sidor och Ida har bra koll på vad hon ska göra fast hon bara gått en nybörjarkurs. Dom blir garanterat farliga på banorna framöver.