Hej hopp !…hon är inte på fältet på bilden, men vet i sjkutton om ens alien-La är så flexibel så hon lyckas ta sig till eller från denna positionen utan att vara på fältet.. vad tror ni…(notera även bortre benet ) smiley Kollade filmen, men där stod Silvia ivägen, Bilden är hämtad från vm-sajten… Blog ImageBlindbyten
Idag har jag i praktiken för första gången utvärderat blindbyten, fy vad obekvämt det kändes.. i vilket fall gjorde jag det och jag gjorde det helt fördomsfritt och med open mind. Jag har det senaste praktiserat endel senarelagda F.B. och tänkte att vid dessa ställen vore bra ställe att testa blindbytena.

Senarelagt Framförbyte (bygger på att man vänder tvärt i svängen och lägger framförbytet nåt hinder längre ner istället):
Blog ImageSamma situation med blinbyte:
Blog ImageDet fungerade utan några konstigheter bara jag höll koll på henne, kändes bra och flytigt. Sedan kom det stora testet, att jämföra med F.B. så jag körde samma runda med senarelagt F.B. (som övre skissen) Resultatet blev ingen skillnad… Jag hann med mitt F.B. utan att komma i linjens väg, lika bra och kände mig betydligt mer bekväm.. av naturliga skäl eftersom det är så jag kör. Jag tror att den stora skillnaden på många hundar hamnar i svängen, att man inte vänder sig om och springer, men det blir ju samma med ett senarelagt F.B. Det blir mer aktion i svängen… Lägger man däremot F.B. uppe vid svängen tror jag att många hundar har tendens att sväva ut… :
Blog ImageMen det är väl säkert olika på olika hundar… i vilket fall så är jag nöjd med mina F.B. så jag kommer nog bara använda B.B. vid tunnlar och ev. A. Jag funderade på varför det känns större skillnad vid A:et??? men det kanske har att göra med att man ska förbi ett stort hinder utan att snubbla 😉 Jag kanske gör ett nytt test när jag funderat lite mer… whoo knoows

Har ni åsikter i frågan så upplys mig gääärna smiley alltid intressant att höra andras ideer och kanske utvärderingar.