It’s all about Ruby

1. Messkärpning hoppklass! Jag startade med bakombyten för att jag inte ville riva, och oj villken ful sväng hon fick… Givetvis skulle jag gjort framförbyte till 3:an, speciellt när det fanns ett hopp i synhåll som drog. Blog Image2. Mot mig slalom Hoppklass
Detta var andra gången iår jag gjorde detta felet. Så det ska jag INTE göra på VM. Jag kan ju vara stolt att jag trots att jag vet att vi har problem med det testade. Efter hoppet så drog jag henne mot mig till slalom, detta funkar super på träning, men kommer hon för nära på tävling när tröskeln är lägre så börjar hon skälla på mig och låser sig. Exakt detta hände och vi missade slalomingången. Så för att gardera sig i en sån sits så borde jag gjort F.B. innan och efter slalom. Jag hade inte förlorat ngn tid på det. Jag hade eventuellt kunnat förbättra den nuvaranade situationen genom att röra mig neråt och lämna pinnarna till henne, mycket möjligt att det hade funkat finafisken, för ingångarna sitter verkligen super nu. Nu skällde hon en stund, så fick vi gå tillbaka och ta sats och sedan körde vi vidare.

Blog Image3. Fegstart Agilityklass
Jag har bestämt mig att räkna med att hon tjuvar på VM. Jag har haft kontroll på henne hela året, utom SM, då hon var fast beslutsam att sticka. Vet inte om det var nerver eller miljö, men om hon gjorde det på SM så räknar jag med att hon kommer göra det på VM. Mitt mål kommer vara att starta upprätt. Att hon sitter still såpass att jag klarar resa på mig. Och eftersom jag har bestämt att göra detta så vill jag även köra så. Men jag får ett problem när det blir på “fel” sida. På vanliga tävlingar brukar jag gå ifrån henne och smyga runt, men det kan jag ju inte räkna med om jag ska starta med henne. I lördags så gick jag fram lite och sen körde jag iväg henne på vänster sidan fast det egentligen var en höger-start. Om ni kollar på ritningen så förstår ni… Med bakombytet innan Framförbytet så fick vi en ENORM sväng, en sån (minst sekund) extra vill vi inte ha… Så jag ska fundera på detta… och testa i helgen.
Blog ImageSen flöt det på hyfsat, jag var rädd inför balansen att hon inte skulle stanna enligt kriterierna, för jag ville verkligen gå imål och inte ta av henne. Hon stannade som en klocka och fick stå ordentligt innan hon fick sitt “kör-kommando” 🙂 Det kändes verkligen skönt. Sist jag plockade av henne var första dagen på ryda i Borås, sen dess har hon spikat varje kontaktfält… smiley min lilla stjärna.

Jag har uppdaterat min personliga banvandringscoach på VM Eva-Marie så hon kan hålla koll och bekräfta mina vägval. (Tack för att du ställer upp)