Idag har det varit klubbmästerskap i agility. Det var fiint väder som omväxling och en härlig skara klubbkompisar. Några bruksmänniskor också som ska slåss om titeln “Årets allroundhund”
Själv skulle jag springa med alla tre vovvarna. Jon var med och hade hand om datorn och mamma kom upp med Tulo. Först var det hoppklass. Tilda kändes lite seg, men det tycker jag varje gång vi springer på vår plan, så jag vet inte om det beror på att det är hemmaplan eller att planen är så hård. I vilket fall så nollade Tilda hoppklassen utan några större krusiduller, sen sprang Vira, hon nollade också, men loppet var inte helt flytigt så tiden blev inte direkt super. Tulo kom runt även han, fast med 10 fel i slalom. Så efter hoppklassen låg mina tjejer bra till och jag hade nu 2 chanser att bli klubbmästare. I agilityloppet så kändes Tilda ännu segare, men vi tuffade på, dumma mig ställde mig helt ivägen så att hon rev ett hinder… heelt mitt fel. Hon fick även sina första 5 fel på 2år på A-hindret, fast det var helt omotiverat eftersom hon sprang låångt ner på fältet. Nåja vi hade ju ändå en rivning, men det retliga var att vi hade lagt oss i ledningen eftersom ingen hade dubbelnollat än. Tillbaks till koncentration, nu var det Tulos tur, han gjorde ett jättefint lopp till en början, men hoppade över en pinne i slalom, sen var det en fälla vid a-hindret där han hoppade över tunneln som låg bredvid… Reglerna är såna att man normalt sätt diskar sig på sånt, men det var bara att tacka och ta emot och springa vidare. 10 fel imål på det loppet. Sen gällde det, Mischa presterade efter Tulo dagens första dubbelnolla och efter det sega hopploppet så visste jag att vi var tvungna att pressa tiden om det skulle funka. Vira hade bra fart och vi gjorde ett flytigt lopp, bara upploppet kvar, jag slarvar och tappar henne upp på a-hindret när det är 3 hinder kvar, så det blir en disk, det var synd, för det hade om inte annat varit kul att se vilken tid vi fått på det loppet. Men det var nog tur ändå för jag hade lovat delta i brukset o lydnaden om Vira vunnit 😉

Grattis till Kjell-Åke o Mischa som blev klubbmästare!!!

Tilda haltar och själv har min ryggvärk kommit tillbaka… smileyusch o fy… får ta det lite lungt ett tag. Tilda ska få vila denna veckan.

Resultaten finns här >>

Bilder som jag o Ingemar tog under dagen finns här >>

Blog ImageBlog Image