Blog Image
3 gåsar rikare är jag tillbaka från en helg i Skurup.

Till att börja med så måste jag säga att det var en väldigt trevlig och bra arrangerad tävling. Det enda man kan peka på var att det var lite svårt att hålla reda på hur långt startfälten hade kommit, eftersom starterna var i andra sidan hallen, men förutom det mycket bra. Gått om utrymme på startsidan, enligt reglerna de 6 meter till starthindret, vilket uppskattas extra inomhus då det brukar vara svårare att få plats med allt. Underlaget var detsamma som i Boxholm och Drammen, alltså bra grepp för hundar och förare. Och hur gick det då… ?

Fredag
Ag 3
Första loppet ut, jag råkade visa kycklingen för Tilda innan start och konstaterade att det kanske var lite onödigt. Hon struntade totalt i sina älskade pipisar och ville desperat ha kycklingen. Så med räserfart hopp-hopp balans och sedan jätteskutt på fältet så vi gick rakt av. Jag pratade med Eva-Marie innan loppet och vi diskuterade om jag skulle vinna mest på att ta av henne och markera kontaktfältet (om hon skulle hoppa) eller om jag skulle springa vidare för att få ett lopp i kroppen. Eva-Marie tyckte att vi skulle klara hopploppet utan ett lopp i kroppen och tyckte att fältet var viktigare inför morgondagen. Så det hjälpte mig att bestämma innan vad som gällde vilket var toppen 🙂

Hopp 3 (Uttagningslopp landslag)
Jag höll huvudet kallt, fick en onödig flipp i starten, men det gick vidare bra… och sedan rev hon ett hinder… Förövrigt det enda hindret hon rev på hela helgen arggh… Vi kämpade vidare för det gäller att plocka placering. Fick bästa tiden och 5 fel… Det gav en 7:de placering i uttagningen och 10p. Hela Resultatlistan >>

Ag Öppen
Kontaktfältet satt som en smäck, hon kom ihåg sitt misstag, och hon fick stå en stund innan vi körde med tanke på morgondagens lopp. Ganska bra lopp faktiskt, en threadle-liknande passage som jag dock i efterhand skulle velat testa att handla med bakombyten istället för 2 framförbyten, möjligt att det skulle blivit lite snabbare. Men det får vi väl testa nästa gång. Hamnade med det på en tredje placering. Resultaten >>

Hopp Öppen
Detta lopp har jag förträngt.. hmm låt mig tänka… Ja just ja hehe… det började med att vi krockade vid en tunnel och sedan blev allt kaos… undra om vi kom runt.. måste titta resultatet, minns inte det…. JOOO halleluja haha… minns bara kaoset men vi kom faktiskt runt med 5 fel och ganska kass tid… 20:de placering … Resultaten >>

Lördag
Ag 3
(Uttagningslopp landslag)
Ja då var det dags igen… huvudet på skaft så klarade vi starten.. slalom och så var det bara en svårighet kvar.. balansen… och DUMMADUMMADUMMA mig gjorde inte som jag ska, utan började mesa och provoserade fram ett avhopp… smiley eftersom man ändå kan få poäng, så kunde jag ju inte diska oss, så jag körde deppat vidare…Bästa tiden och 5 fel IGEN!!! 7:de placering i uttagningen och därmed 10 poäng till.. alltid något. Resultaten >>


Hopp 3
En grym start, kändes otroligt härligt.. men sen kom partiet där jag hade bestämt mig att testa ett bakombyte, (Denna risk hade jag inte tagit om det varit uttagning) och det funkade inte.. fick med mig tilda för tidigt och vi diskade oss.

Ag Öppen
Tilda fastnade i banan-tunnel smiley vet inte vad som egentligen hände där inne, men det tog en hel eeevighet… annars var loppet ganska bra. fältet var inte enligt önskat, men vi fick inte fel på det. Med fika i banantunneln så hamnade vi på en 2:a placering. Resultaten >>


Hopp Öppen
En rolig bana, ganska öppen, vi gjorde ett bra lopp. Jag kom lite efter på ett ställe, men jag tror inte det hämmade så mycket. Jag trodde inte vi skulle ha en chans på den banan mot de större hundarna, men Tilda hävdade sig ganska bra och vi vann klassen. Resultaten >>

Vira fick springa öppenklasserna, men hon klarade inte de tjocka slalompinnarna de hade, så vi får träna mer slalom, och försöka hitta lite olika varianter på slalom.

Mina klubbkompisar Elin och Eva-Marie gjorde varsitt bra uttagningslopp, Grattis!! heja borås smiley

Det är totalt 6 lopp i uttagningarna och man får stryka 2. Så det kan fortfarande ske mycket. 4:a ordinarie och 3 reserver tas ut. Aktuell poänglistan efter 2 lopp ligger här >>

Summa sumaro är jag ganska nöjd. En enda rivning på 8:a lopp är ju super, lite tråkigt att den skulle vara just på uttagningsloppet bara. Känns som om jag vet var jag har henne 🙂

Jag fick även mina nya hinder. Tuuusen tack för hjälp med transport Eva-Marie 🙂 Ska montera ihop dem och se hur de ser ut imorgon kanske…